Vágólapra másolva!
Összerúgta a port egymással Sinisa Mihaljlovic szerb szövetségi kapitány és a japán Nagoja jelenlegi edzője, Dragan Stojkovic, aki kritizálta a futballválogatott vb-selejtezős teljesítményét.

Bár három forduló még van a selejtezősorozatból, a szerb labdarúgó-válogatott már elbukta a világbajnoki szereplés lehetőségét. Sinisa Mihajlovic szövetségi kapitány kinevezésekor azt ígérte, ha nem jutnak el a 2014-es brazíliai eseményre, lemond.

Egykori csapattársa, a Piksi becenévre hallgató Dragan Stojkovic - akivel az 1998-as világbajnokságon, és a két évvel későbbi Európa-bajnokságon a jugoszláv válogatottat erősítette - a Tanjugnak azt nyilatkozta, nagyon csalódott a világbajnoki selejtezősorozatban elért eredmények miatt.

"Nagy a csalódottság bennem. Kihívás lett volna eljutni Brazíliába, de nekünk nem sikerült. Ezt a felelősöknek kell kivizsgálniuk" - mondta.

Sinisa Mihajlovic Forrás: AFP/Alexander Klein

Mihajlovic kapitány magára vette a kritikát, és elismerte, hogy nagyon mérges.

"Piksi elmondhatta volna mindezt nekem személyesen, a szemembe, és nem az újságoknak. Két különböző mesével állt elő: az egyiket nekem mondta nemrég, a másikkal pedig az újságíróknak adott nyilatkozatában találkoztam. Ha egy napon ismét találkozunk, tisztáznunk kell, hogy hogyan változtatta meg ilyen gyorsan a véleményét" - idézte Mihajlovicot a Magyar Szó.

A kapitány ismét kijelentette, hogy a selejtezősorozat végeztével elhagyja a válogatott kispadját. Arra a kérdésre, hogy ki lenne a megfelelő utódja, úgy felelt, hogy nem gondolkozott még rajta. "Meglátjuk, mi lesz. Itt van, legyen Piksi az utód!"