Vágólapra másolva!
José Mourinho, a Chelsea edzője a következő idényben is fontos szerepet szán Frank Lampardnak, de megbeszélte a középpályással, hogy lesznek olyan meccsek, amikor az ő érdekében inkább kihagyja.

Sokáig úgy tűnt, a Chelsea nem tart igényt Frank Lampardra, de a 35 éves középpályás olyan formába lendült, hogy végül a londoniak vezetősége is belátta, jobb, ha marad.

Lampard így újabb egy évre hosszabbított, a következő szezonban pedig újra együtt dolgozhat José Mourinhóval, aki a Real Madridtól tér vissza korábbi sikerei színhelyére.

"Frank már nem tud hatvan meccset ugyanazon a színvonalon lejátszani, de a tudása és a hozzáállása mit sem változott. Intelligens és nyitott játékos, akivel nagyon jó a kapcsolatom, és tudja, hogy az ő érdekében hoztam meg azt a döntést, hogy ezentúl lesznek meccsek, amikor nem számolok vele" - nyilatkozta Mourinho.

Az edző elmondta, nem lehet egy 35 éves játékost ugyanúgy terhelni, mint egy huszonévest, és míg a korábbi chelsea-s korszakában nem kellett mérlegelnie, mert Lampardot állandóan játszatta, most már súlyozni fogja a meccseket, és az alapján dönt arról, mikor küldi pályára és mikor pihenteti a Chelsea történetének legtöbb gólját szerző középpályást.

Lampard helyzetét Claude Makelelééhez hasonlította Mourinho, a francia védekező középpályásnál ugyanis bevált az a módszer, hogy nem forgácsolta szét az erejét a sok sorozatban, hanem célirályosan a kulcsmeccseken játszatta őt az edző.