Vágólapra másolva!
Még mindig bizonytalan Gareth Bale jövője, ezért a Tottenham jelezte: nem játszatják a szezon első három meccsén.

Gareth Bale átigazolási ügye szépen kitölti a nyarat. Bár a 24 éves szélső négy hete nem edzett teljes intenzitással kisebb sérülései miatt, mégis van mit írni róla: egyértelművé tette, hogy szeretne a Real Madridba igazolni, de Daniel Levy, a Tottenham elnöke egyelőre megakadályozza az ügyletet.

Jelenleg a Real Madrid százmillió eurót kínál a walesiért, ám Levy ugyanennyi angol fontot kér, akár euró+egy játékos kombinációban is - közölte a Guardian. Az angolok Alvaro Moratát nevezték meg cserealapnak, ám a Real nem akarja elveszíteni a fiatal csatárt.

Mivel Bale szinte a teljes alapozási időszakot kihagyta, edzője, André Villas-Boas közölte, hogy nem számít rá az új idény első három tétmeccsén, a Crystal Palace elleni vasárnapi bajnokin, a Dinamo Tbiliszi elleni jövő csütörtöki Európa Liga-meccsen, valamint a Swansea elleni jövő vasárnapi bajnokin.

A Tottenham-Tbiliszi visszavágó augusztus 29-én lesz, míg az Arsenal elleni derbi szeptember elsején, vagyis az átigazolási időszak lejárta előtt egy nappal. Bale játéka az utóbbi két meccsen is bizonytalan.

A hallgatag Bale Forrás: AFP/Ian Kington

"Egyértelműen nagyon messze van erőnlétben a többiektől, akik már hat hete alapoznak" - jelentette ki Villas-Boas, akit a játékos mentális állapotáról is kérdeztek: "Senki sem tudja, mert nem beszél. Csak annyit látni, hogy megérkezik az edzésre, majd távozik."

Közben a Tottenham leigazolta a Toulouse védekező középpályását, Etienne Capoue-t, és további tervei is vannak, Villas-Boas el is ismeri, hogy a keret csak az átigazolási szezon lezárultával alakul majd ki végleg.

Elvben előfordulhat, hogy Bale-t az utolsó pillanatban szerzi meg a Real, így a Tottenham nem tudja elkölteni az érte kapott pénzt, ám az edző tagadja ezt a lehetőséget.