Vágólapra másolva!
Egervári Sándor több dolog miatt is úgy gondolja, hogy a magyar fociválogatott csehek elleni összecsapása több lesz egy egyszerű felkészülési mérkőzésnél.

"Ez nemcsak egy szimpla tesztmérkőzés számunkra, hanem egy komoly erőfelmérő, amelyen szeretnénk meghatározó játékot bemutatni még akkor is, ha legutóbb a tavaly júniusi, prágai találkozón ránk erőltették az akaratukat" - mondta keddi sajtótájékoztatóján Egervári Sándor. A szakember hozzátette, ez a találkozó fontos állomás a válogatott őszi céljainak eléréséhez, mivel a gárda szeptember 6-án Bukarestben játszik sorsdöntő világbajnoki selejtezőt.

"Szeretnénk ősszel összesen hat tétmérkőzést játszani, ehhez már a csehek ellen is fegyelmezett, jó játékot kell mutatnunk" - folytatta a tréner utalva arra, hogy reményei szerint az együttes eléri a pótselejtezőt jelentő második helyet a selejtezőcsoportjában.

Egervári Sándor elmondta, a magyar válogatottnak a barátságos mérkőzéseken is nagyon fontos a győzelem, ugyanis az esetleges pótselejtező párosításánál számít a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján elfoglalt pozíció is. A szakember a várható kezdőcsapattal kapcsolatban konkrétumokat nem árult el, annyit azonban elmondott, hogy nagy meglepetés nem várható az elmúlt fél évben látott együtteshez képest.

A sajtótájékoztatón Vanczák Vilmos, a Sion légiósa elmondta, a románok elleni vb-selejtező előtt a szerdai mérkőzés jó erőpróba lesz a csapatnak, igaz, a keretben mindenki különböző edzettségi állapotban várja az összecsapást.

"Sajnos, mi nem kezdtük túl jól a bajnokságot, öt meccs alatt mindössze két pontot szereztünk" - mondta Vanczák, aki tavaly Románia és Kuvait ellen is gólt szerzett a válogatottban.

A találkozó szerdán 20.30 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

A válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Juhász Roland, Kádár Tamás - Varga József, Pintér Ádám - Koman Vladimir, Kovács István, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám