Vágólapra másolva!
Rudolf Gergely és L’lmam Seydi szabadlistára került az OTP Bank Ligában szereplő Diósgyőri VTK labdarúgócsapatánál, azaz megfelelő ajánlat esetén a klub nem gördít akadályt a távozásuk elé.

A DVTK nem kezdte jól a bajnokságot, három forduló után még nyeretlen, csupán két döntetlent játszott (igaz, azt a bajnoki címvédő Győr és a tavalyi negyedik MTK ellen), a hétvégén pedig 4-0-ra kikapott a Debrecentől, amely után Tomislav Sivic vezetőedző nyíltan kritizálta a csapatot. Kovács Zoltán sportigazgató a Csakfoci.hu oldalnak elmondta: a játékosok hozzáállásával van a gond.

Rudolf Gergely és Leisztinger Tamás klubtulajdonos az igazolás bejelentésekor Fotó: MTI/Vajda János

"Mindkét játékos élő szerződése ellenére szabadon tárgyalhat, a DVTK pedig várja az ajánlatokat" - közölte kedden az egyesület honlapján Kovács, hozzátéve, hogy a volt válogatott Rudolf esetében nem újkeletű dologról van szó.

"A Győri ETO elleni mérkőzést követően azzal keresett meg Rudolf Gergely, hogy nem érzi jól magát Diósgyőrben, ezért távozni szeretne. Úgy gondolom, ilyen körülmények között nem tudja teljes tudásával szolgálni a DVTK-t, ezért elengedjük. Megfelelő ellentételezés fejében távozhat" - fogalmazott Kovács.

A francia-szenegáli támadó, Seydi esete más, vele Tomislav Simic vezetőedző közölte, hogy a továbbiakban nem számít rá, ezért keressen magának másik csapatot. A két futballista a szezon eddigi mindhárom bajnoki meccsén a kezdőcsapat tagja volt a DVTK-ban.