Vágólapra másolva!
A német Bild szerint Emmanuel Adebayor leigazolásán gondolkodik a Schalke, amely pénteken hivatalosan is bejelenti Kevin-Prince Boateng megszerzését.

A BL-főtáblára került német klub azért szeretné megerősíteni a csatársorát, mert a holland Klaas-Jan Huntelaar legalább egy hónapra harcképtelen lett.

Igaz, távollétében Szalai Ádám remekelt, a PAOK elleni BL-selejtezős visszavágón két góllal jártult hozzá a Schalke csoportkörbe kerüléséhez.

A Bild szerint a Spurs nyolcmillió eurót szeretne kapni a 29 éves togói játékosért, ám a Schalke ezt sokallja, ezért lehet, hogy Adebayor kölcsönben igazol a Bundesligában három kör után jelenleg 15. helyen álló együtteshez.

Adebayor megbízható gólszállítónak számít, 2006 és 2009 között az Arsenalban 104 meccsen 46-szor volt eredményes, majd a Manchester Cityben 34 fellépésén 15 gólt szerzett. Közben kölcsönben megfordult a Real Madridban (14/5) és a Tottenhamben (33/17), 2012-ben a londoniak végleg leigazolták. Azóta 25 meccsen öt gólt ért el.

A Schalkéhoz hamarosan aláír Kevin-Prince Boateng, aki a Milan-PSV BL-playoffon két gólt szerzett. A ghánai támadó középpályás 10 millió euróért cserél klubot, már csak az orvosi vizsgálaton kell átesnie.