Vágólapra másolva!
Ha valóban alapos lesz a bukaresti csendőrség, csak a román és a magyar zászló fog lengeni péntek este a bukaresti nemzeti stadionban, ahová 200 ezer jegyet is el tudtak volna adni. A román labdarúgó-szövetség elnöke kiállt Victor Piturca mellett, aki kihagyta Adrian Mutut a vb-selejtezőre készülő keretből, és gúnyosan azt üzente a focistának, hogy kiteszik a fotóját az arénában.

Vadonatúj gyep és színültig telt stadion várja a magyar válogatottat szeptember 6-án a bukaresti Nemzeti Arénában. "Ha 200 ezer jegyünk lett volna, az is mind elkelt volna" - érzékeltette a hatalmas érdeklődést a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) elnöke, Dumitru Dragomir. Jegyet már csak a stadion jegypénztáránál lehet vásárolni, a legolcsóbb 40 lejbe (2700 forint) kerül, de még vannak VIP-jegyek is tízszer ennyiért.

A szurkolók csak a két ország trikolórjával léphetnek be a stadionba, minden egyéb zászló, molinó és plakát be van tiltva - közölte a meccs lebonyolítása kapcsán a román csendőrség ezredese, Dumitru Dascalu.

Mircea Sandu, a román futballszövetség elnöke meghúzza Adrian Mutu fülét Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

Mutu még az Ajacciónak is kevés

A román játékosokra nagy nyomás nehezedik, a napokban a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnöke, Mircea Sandu tartott nekik fejtágítót, és természetesen azzal kezdte, hogy győzelmet vár el. "Ahogy a keret hangulatát és a focisták koncentrációját érzékeltem, minden rendben van. Jobban összpontosítanak, mint más meccsek előtt. Nagy lépést akarunk tenni a pótselejtező mérkőzés irányába" - ecsetelte Sandu az Evenimentul Zilei napilap online kiadásában.

Akárcsak a budapesti mérkőzés előtt, a román sportsajtóban most is a csatárkérdés a legfontosabb téma. Adrian Mutu továbbra is naponta szerepel a hírekben, annak ellenére, hogy két héttel a meccs előtt kihagyta a keretből Victor Piturca szövetségi kapitány, mert elégedetlen volt az erőnléti állapotával.

Mircea Sandu Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

A román szövetség elnöke most azt magyarázta, egyetért a döntéssel. "Mutu még arra sincs kellőképpen felkészülve, hogy az Ajaccióban játsszon. Meg kell értenie, hogy létezik alá-fölérendeltségi viszony, az edző a fölöttese, a játékosok pedig jönnek és mennek. Azt mondta ugye, hogy még több jegyet adtunk volna el, ha ő is benne lenne a keretben. Lehet, hogy kirakjuk a stadionban a fotóját" - mondta ironikusan Sandu.

Az elnök szerint Marica lesz a befutó

Piturcának a csatársorban így csupán három focistája van: Bogdan Stancu, Gheorghe Bucur vagy Ciprian Marica jöhet ékként szóba. A FRF elnöke szerdán arra célzott, hogy úgy tudja, a klub nélküli Maricára esett a szövetségi kapitány választása.

A huszonnyolc éves Marica a bukaresti Dinamóban mutatkozott be 2002-ben, majd a Sahtar Donyecknél, a VfB Stuttgartnál és a Schalkénál játszott, válogatottként pedig huszonegyszer lőtt gólt 2003 óta.