Vágólapra másolva!
A távozó szövetségi kapitány, Egervári Sándor felháborodott azon, hogy egy internetes oldal szerint a Haladás két játékosa, Guzmics Richárd és Devecseri Szilárd azért játszhatott a válogatottban, mert így akarta eladhatóbbá tenni a két játékost.

A mifocink.com oldalon az is megjelent, hogy Egervári Sándor Pomázon közös focisulit működtet Halmai Gáborral, a Haladás egyik tulajdonosával, és az írás azt sugallja, a jó kapcsolat miatt kerülhettek be a válogatottba a szombathelyiek.

"Nemcsak Halmai Gáborral, Illés Bélával, a Haladás másik résztulajdonosával is barátok vagyunk, ám Guzmics és Devecseri beválogatása mögött semmilyen hátsó szándék nem volt, a teljesítményük alapján kaptak meghívót. Mocskos világ ez, az egész feltételezés aljas Gáborral, és velem szemben is. Aki ismer, tudja, hogy az eddigi 63 évemben sosem hoztam tisztességtelen döntéseket. Hogy a két játékos lehet-e a jövőben válogatott, azt majd a leendő kapitány eldönti" - nyilatkozta Egervári a Borsnak.

Halmai ehhez annyit tett hozzá, hogy Egervárinál tisztességesebb szakembert nem ismert, és amúgy sem vette volna a bátorságot, hogy befolyásolja őt a keret összeállításában. "Magyarországon vagyunk, az emberek szeretnek összeesküvés-elméleteket gyártani" - mondta a korábbi középpályás.

Guzmics a romániai vb-selejtező második percében elkövetett, góllal büntetett hibája, Devecseri pedig a hollandiai öngólja után lett a szurkolói kritikák célpontja.