Vágólapra másolva!
A 75 kilogrammos Harcsa Zoltán sima győzelmet aratott kanadai riválisa ellen, így bejutott a legjobb nyolc közé a kazahsztáni Almatiban zajló ökölvívó-világbajnokságon.

A tavaly olimpiai ötödik, idén Európa-bajnoki bronzérmes középsúlyú bokszoló szombaton magabiztos győzelemmel mutatkozott be a vb-n a kenyai Nickson Abaka ellen, és hétfőn Brody Blair sem állította igazán komoly feladat elé.

Harcsa az első pillanattól uralta a mérkőzést, a kanadaira a második és a harmadik menetben is számolni kellett, a magyar pedig végül egyhangú pontozással nyert (30-27, 30-27, 30-26). Harcsa a szerdai negyeddöntőben az idei Eb-győztes ír Jason Quigley ellen lép szorítóba, s ha győz, biztosan éremmel zárja a vb-t.

"Boldog vagyok, hogy mindent sikerült megvalósítanom a ringben, amit elterveztem. Quigleyvel még nem bokszoltam, de amit itt láttam tőle, az alapján egyáltalán nem érzem magam esélytelennek" - nyilatkozott a meccs után a 20 éves sportoló.

Harcsa a legutóbbi, 2011-es világbajnokságon először szerepelt a felnőtt csapatban, ott a nyolcaddöntőben kapott ki.

A magyar válogatott másik három nyolcaddöntőse, Varga Miklós (60 kg), Harcsa Norbert (81 kg) és Bernáth István (+91 kg) kedden lesz érdekelt.