Vágólapra másolva!
További hat hétig nem játszhat Jordi Alba, a Barcelona labdarúgója, akinek a csütörtöki edzésen megsérült a combja.

A 24 éves védőnek szeptember 14-én megsérült a térdszalagja, és most a rehabilitáció keretében tréningezett. A válogatott játékos biztosan kihagyja az AC Milan elleni, október 22-ei Bajnokok Ligája-összecsapást és az október 26-ai, Real Madrid elleni El Clásicót. Jó hír viszont a barcelonai szurkolóknak, hogy Javier Mascherano ismét edzett, ő több hetet hagyott ki térdpanaszok miatt.

Neymar csípősérülést szenvedett a brazil válogatott edzésén, emiatt valószínűleg kénytelen lesz kihagyni pénteken a dél-koreaiak elleni barátságos találkozót. A Barcelona sztárja a Lazióban futballozó Hernanes szerelése után esett el, és olyan szerencsétlenül ért földet, hogy nem tudta folytatni a tréninget. Helyét a Zenit csatára, Hulk vette át.

A 2014-es világbajnokságra házigazdaként készülő brazilok a szöuli meccs után kedden Pekingben Zambiával találkoznak barátságos mérkőzésen.

Nem számíthat támadója, Mario Balotelli játékéra pénteken a dánok elleni világbajnoki selejtezőn az olasz válogatott. Az AC Milan sztárcsatára a szerdai edzés után jelezte, hogy fáj a bal térde, az orvosok döntése alapján pedig nem szerepel majd Koppenhágában.

Az olasz csapat már kijutott a vb-re, ezzel együtt Cesare Prandelli szövetségi kapitány reméli, hogy kedden az utolsó selejtezőn, az örmények elleni, nápolyi meccsen már számíthat Balotellire.

Várhatóan a jövő héten újra edzésben áll Javi Martinez, a Bayern München spanyol labdarúgója, aki szeptemberben lágyékműtéten esett át. A világ- és Európa-bajnok középpályás - aki tavaly nyáron Bundesliga-rekordot jelentő 40 millió euróért igazolt a bajor klubhoz az Athletic Bilbaótól - az augusztus 30-i, Chelsea elleni európai Szuperkupa-mérkőzés óta nem játszott. Azon az összecsapáson eredményes volt, és a Bayern végül büntetőkkel győzött.

Martinez az előző idényben Bajnokok Ligája- és Bundesliga-győztes müncheni gárda honlapján közölte: a rehabilitációja a terveknek megfelelően zajlik.