Vágólapra másolva!
Guzmics Richárd, a Haladás védője nem feledi a bukaresti vb-selejtezőn elkövetett hibáját, de örül annak, hogy utána tudta bizonyítani, hogy lehet rá számítani. A hibája után kreált poénok közül volt, ami neki is tetszett, és abban bízik, előbb-utóbb kipróbálhatja magát egy külföldi csapatban.

Guzmics azt mondta a Nemzeti Sportnak, eddigi pályafutása legnagyobb megtiszteltetésének tartja, hogy játszhatott a válogatottban, de nem feledi a hibát, amit a bukaresti vb-selejtező legelején követett el, és amiből Marica megszerezte a románok vezető gólját.

"Már nem jut eszembe mindennap... Ahogy a bukaresti mérkőzés lefújása után is nyilatkoztam, most is elmondom: rettentően sajnálom, hogy abban a pillanatban leblokkoltam. Megviselt, ami történt, igaz, kit nem viselt volna meg? Bármennyire szeretném, azt a hibát már nem tudom kijavítani, azért viszont remélem, tehetek, hogy a jövőben a teljesítményemmel feledtessem" - nyilatkozta a védő, aki örült annak, hogy amikor padlón volt, a családja, a barátai és Arner Tamás edzővel az élen a Haladás mellette állt. Ő pedig motivált volt, és szerette volna bizonyítani a hiba után is, hogy lehet rá számítani.

Guzmics hibájából kép és videó formájában rengeteg vicc született, és elismeri, egy-két poén még tetszett is neki. "Egyik barátom születésnapi buliján például a haverok rázendítettek egy dalra, amelynek a refrénje úgy szól, "álmaimban Amerika visszainteget", amit aztán felém fordulva így énekeltek: "álmaimban a Marica visszainteget". Vagy ott volt az esetem a Fradi-táborral. Már két góllal vezettünk, amikor a ferencvárosi drukkerek rázendítettek: "Guzmics Ricsi, adjál egy gólpasszt!". Ismétlem, hibáztam, de az azzal járó felelősséget vállaltam is. A becsületemet viszont nem vesztettem el".

Guzmics később a saját tapasztalait felhasználva segített csapattársának, Devecseri Szilárádnak, aki a hollandok elleni vb-selejtezőn öngólt fejelt. A védő úgy látja, csapattársa már túl van a nehezén. A Haladás jelenleg a Diósgyőrrel azonos pontszámmal áll az NB I harmadik helyén, Guzmics pedig arra vágyik, hogy előbb-utóbb egy erős külföldi bajnokságban is kipróbálja magát, lehetőleg egy olyan csapatban, amelyik dobogós helyezésért küzd. A szerződése jövő nyárig szól, így klubja csak akkor kapna pénzt érte, ha még a télen váltana.