Vágólapra másolva!
A Red Issue magazin közvélemény-kutatása szerint a szurkolók elsősorban Sir Alex Fergusont hibáztatják a csapat gyalázatos szereplése miatt, mert ő választotta utódjának David Moyest.

A Red Issue a Manchester Unitedhez köthető egyik legrégibb szurkolói magazin. A lap havonta jelenik meg 1989 óta, magát a szurkolók hangjaként definiálja. Részben jogosan, hiszen számtalan szurkolói kampányt indítottak el, és nagy szerepük volt abban is, hogy a klubot végül nem tudta felvásárolni Rupert Murdoch médiamágnás. Tiltakozásokat szerveztek a Glazer család hatalomátvétele ellen is, ám azt már nem tudták megakadályozni.

A Liverpooltól elszenvedett súlyos hétvégi vereséget követően a magazin közvélemény-kutatást szervezett a szurkolók körében. A kérdés az volt, hogy a drukkerek kit hibáztatnak a kialakult helyzetért, a felmérés pedig némileg váratlan eredménnyel zárult.

Kit tart felelősnek a MU gyenge szerepléséért?

40.5% - Sir Alex Fergusont
32.5% - A tulajdonosokat, a Glazer családot
17.4% - David Moyest
4.2% - A játékosokat
3,7% - A klub igazgatóságát
1.7% - A szurkolókat

A MU-drukkerek azért Fergusont okolják, mert gyakorlatilag ő nevezte ki utódját a csapat élére, David Moyes viszont szinte azonnal leamortizálta a csapatot. A Premier League-ben esélyünk sincs a címvédésre, a Bajnokok Ligájában viszont kiharcolták a továbbjutást, miután Van Persie triplájával 3-0-ra győztek az első meccset 2-0-ra nyerő Olimpiakosz ellen.

Így aztán marad majd a helyén a "The Chosen One" (A kiválasztott) feliratú transzparens az Old Trafford lelátóján, amit Moyes tiszteletére függesztettek ki még az első hazai mérkőzésén.