Vágólapra másolva!
A Real Madrid és a Barcelona is vitte volna, végül utóbbi csapatot választotta Tajti Mátyás, a Puskás Akadémia 15 éves tehetsége, írja a Blikk.

„Véget érhetnek a találgatások, immár nem titok, Matyi a Barcába igazol. Alá is írtuk a szerződést, amely három évre szól" - nyilatkozta a lapnak Tajti József, a játékos édesapja, aki a Puskás Akadémia szakmai igazgatója. Tajti Mátyás tavaly decemberben egy hetet töltött a Barcelonánál próbajátékon, ahol megfelelt, és a katalánok hároméves szerződést ajánlottak neki.

Tajti (jobbra) az U16-os válogatottnak is tagja Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Idén január végén a Realnál is részt vett több edzésen, valamint edzőmeccsen is játszott, és a madridiak is szerették volna megszerezni. Úgy tűnt, a Real helyzeti előnyben van, mivel korábban együttműködési megállapodást kötött a felcsútiakkal, végül mégis a Barca lett a befutó. A FIFA csak 16 éves kortól engedélyezi az átigazolást, így Tajti csak júniusban köthet szerződést a Barcelonával, akkor tölti be a tizenhatot.

Tajti a felcsúti Puskás-Suzuki-kupa döntőjében pályára lépett a Real Madrid ellen, de edzője a második félidő elején lecserélte.