Dungásodik a brazil válogatott

Brazil v Ecuador GettyImageRank3 Motion SPORT HORIZONTAL Ball Soccer USA Tackling Brazil Ecuador STADIUM New Jersey SOCCER PLAYER East Rutherford International Team Soccer International Match Metlife Stadium Neymar da Silva National Team Match - Sport A-L
EAST RUTHERFORD, NJ - SEPTEMBER 9 : Neymar Junior #10 of Brazil fights for the ball with Frickson Erazo #3 and Luis Canga #20 of Ecuador during their match at MetLife Stadium on September 9, 2014 in East Rutherford, New Jersey. Jeff Zelevansky/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Dunga gyorsan dungásította a brazil válogatottat: az új szövetségi kapitány irányítása alatt két (barátságos) meccsén nem találtak be a vébé utolsó két meccsén 10-et bekapó braziloknak. A szép szabadrúgás-kombinációhoz is van köze a kapitánynak. 

Brazília zsinórban másodszor nyert 1-0-ra Dunga irányítása alatt, ezúttal Ecuador volt az ellenfél New Jerseyben. A kapitány két helyen változtatott a 10 emberrel játszó Kolumbiát legyőző csapatán, kikerült a sérült David Luiz, valamint a magaviseleti okokból hazazavart Maicon.

Brazília a 31. percben szerezte meg a vezetést, Neymar, Oscar és Willian káprázatos szabadrúgás-variációja végén a Chelsea támadója lőtte be a brazilok győztes gólját.

A braziloknak voltak gondjaik védekezésben, de így is jobban játszottak, és győzhettek volna nagyobb különbséggel is. Az már most látszik, hogy egészen más karakterű válogatott épül Dunga keze alatt, mint amilyen Luiz Felipe Scolari csapata volt a vébén.

Brazília tartalékos győzelmet aratott Forrás: AFP/Jeff Zelevansky