Vágólapra másolva!
Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem kritizálta csapatát a Szlovákiában elszenvedett 2-1-es vereség után, hanem elsősorban az ellenfelet és különösen annak kapusát dicsérte.

"Teljesen váratlan volt a mai kudarc - mondta a csütörtöki, zsolnai Európa-bajnoki selejtezőt követően a szakember. - Ilyen a futball. Nem hibáztathatjuk a játékosokat, türelmesen játszottunk, de a kapusuk szenzációs védéseket mutatott be."

A csapattal világ- és Európa-bajnok kapitánnyal még soha nem kapott ki Eb- vagy vb-selejtezőn az együttes, mely legutóbb 2006-ban szenvedett vereséget a kvalifikációs szakaszban, azóta 36 találkozót játszott le veretlenül, és most a 14 meccse tartó idegenbeli győztes szériája is megszakadt.

Amíg a szakember a rivális kapusát dicsérte, addig saját kapusáról, Iker Casillasról nem ejtett szót, s valószínűleg éppen őt akarta védeni, amikor nem volt hajlandó senkit sem hibáztatni a vereségért. A Real Madrid focistája ugyanis egyértelműen nagyot hibázott a szlovákok első találatánál, tulajdonképpen elugrott a labda elől Juraj Kucka szabadrúgásánál.

Casillas bakija Forrás: Origo

A spanyol játékosok igyekeztek higgadtak maradni a találkozó után, és már a folytatásra koncentrálni.

"Még rengeteg meccs van hátra, hogy kijavítsuk a mai hibát - nyilatkozta a spanyol gólszerző Paco Alcacer. - A vereség jót fog tenni, mert mindig bennünk lesz, hogy nem követhetjük el még egyszer ezeket hibákat."