Roy Keane leütött egy szurkolót

HORIZONTAL PORTRAIT FOOTBALL TRAINER THOUGHTFUL
Roy Keane manager of Sunderland takes his seat before the Premier league football match against Manchester United at The Stadium Of Light , Sunderland , north-east England, 26 December 2007. AFP PHOTO/ANDREW YATES Mobile and website use of domestic English football pictures are subject to obtaining a Photographic End User Licence from Football DataCo Ltd Tel : +44 (0) 207 864 9121 or e-mail [email protected] - applies to Premier and Football League matches.
Vágólapra másolva!
Roy Keane valószínűleg imád az újságok címlapján szerepelni, még ha ezek újabban már nem is elsősorban sportújságok. A skótok elleni Eb-selejtezőre készülő ír válogatott másodedzője a csapat szállodája mellett leütött egy szurkolót. 

Szerdán a Daily Mail azt írta egy szemtanúra hivatkozva, hogy a Dublin melletti Portmarnockban levő csapatszálláson Roy Keane-hez odalép egy szurkoló, heves szóváltásba keverednek, majd Írország másodedzője egyetlen ütéssel a földre küldi a járókelőt.

Aztán nagyjából egyszerre megérkezett a rendőrség és a mentők, előbbi Keane-nel foglalkozott, utóbbi a kórházba szállította a sérült szurkolót.

Egy nappal később a BBC Sports nyilvánosságra hozta az Ír Labdarúgó Szövetség közleményét, amiben azt írják, a szövetség és Martin O’Neill szövetségi kapitány teljes mellszélességgel támogatják Keane-t az őt ért „rágalmakkal és hamis vádakkal szemben”.

Szakáll nélkül félelmetesebb volt Forrás: AFP/Andrew Yates

Hogy melyik vádak voltak hamisak, arra nem tér ki a közlemény, de azzal védik Keane-t, hogy „ő maga hívta a rendőrséget az eset után”. A csendőrség közleményében annyi szerepel, hogy valóban eljártak egy ügyben, de nem történt letartóztatás.