Guzmics bízik Dárdai maradásában

Guzmics Richárd, foci
HUNGARY, Györ : Hungary's Richard Guzmics (CL) vies with goalkeeper Khaled Al Rashid (CR) of Kuwait during a friendly football match between Hungary and Kuwait on June 6, 2013 at the local stadium of Gyor. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Tavasszal szeretne visszakerülni a magyar labdarúgó-válogatottba Guzmics Richárd, a lengyel Wisla védője. A játékos a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, hogy klubja marasztalná és miatta felfigyelhetnek a magyarokra is. A hazai szerelem továbbra is a Haladás marad.

"Nagyon jól érzem magam Krakkóban. Jó döntés volt ideigazolni, a Wisla itt nagycsapatnak számít. Egyből sikerült a kezdőcsapatba kerülnöm, pedig mondták a klubvezetők, hogy eddig nem nagyon mertek magyar futballistákhoz nyúlni. Viszont néhány meccs után már arról kérdeznek, tudok-e magyarokat ajánlani a lengyel bajnokságba vagy akár a Wislához, ez igen jó visszajelzés számomra" - mesélte Guzmics a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

"A beilleszkedésben belső védőtársam, a csapatkapitányunk is segített, a kettősünket választották a legjobb őszi védőpárosnak. Taktikában fejlődtem sokat, mert nem voltam korábban olyan védekezéshez szokva, amikor az ellenfél térfelén szerzek labdákat. Egy évre szerződtem, bízom a hosszabbításban, az igazgatónk már pedzegeti, nehogy azt higgyem, egy év után innen majd lelépek - jelezték, hogy 3 éves szerződésre számítsak, amiben én is nagyon benne lennék" - tette hozzá.

Guzmics eddig hétszer játszhatott a válogatottban Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Guzmics szerint a lengyel körülmények különböznek a magyar futballtól, nemcsak modern az infrastruktúra, de a játék is gyorsabb, sokkal több jó futballista van egy-egy csapatban.

"Hogy hol állna a Wisla a magyar NB I-ben? Ez bizony jó kérdés, a barátaim szerint biztosan nyernénk a magyar bajnokságot. Ezt én így nem merném kijelenteni, de ha nekimennénk a szezonnak ezzel a kerettel, akkor a bajnoki címet céloznánk meg. Lengyelországban dobogón szeretnénk lenni, megpróbáljuk utolérni az éllovas Legiát, habár ők egy másik kategória" - mondta.

Arra azonban nem tudja a választ, hogy miért maradt ki Dárdai Pál válogatott keretéből az ősszel. "Erről a kapitányt kellene megkérdezni. Egyelőre azonban nem bánkódom, igyekszem itt jól teljesíteni és reménykedni a tavaszi meghívóban. A csapat tetszett, szervezett és végre eredményes is volt, ezért bízom Dárdai Pál maradásában."

Korábbi klubja, a Haladás egyelőre a kiesés elkerüléséért küzd. "A Haladás a szerelmem, ezért bízom a téli megerősítésükben és a tavaszi bennmaradásban, drukkolok neki" - üzent haza Guzmics.