Milyen hatása lesz a győri fociklubra a Quaestor-csődnek?

Vasile, Miriuta bemutatkozás edzés egész alakos fotó ÉPÜLET FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása labda lelátó SZEMÉLY vezetőedző Budapest, 2014. november 25.
Miriuta Vasile, a Győri ETO FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője a csapat edzésén
Budapest, 2014. november 25. Miriuta Vasile, a Győri ETO FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője a csapat edzésén a győri ETO Parkban 2014. november 25-én. A román születésű, játékosként kilencszeres magyar válogatott szakembert ezen a napon sajtótájékoztatón mutatták be. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudni, hogy lesz-e valamilyen hatással a Győri ETO labdarúgócsapatára a főtámogató Quaestornál kialakult helyzet.

"24 órával a történtek után korai lenne még arról beszélni, hogy milyen hatással lesz ez a fociklubra. Lépésről lépésre kell haladnunk" - mondta az Origo megkeresésére, a Quaestor kommunikációs igazgatója, Bende Gyöngyi. A Győri ETO-t is hiába kerestük, a klub sem tud még konkrétumokkal szolgálni, hiszen "óráról órára változik a helyzet."

A Quaestor-csoport egyik tagja, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett, miután a társaság által kibocsátott kötvényeket egyszerre, nagy mennyiségben akartak visszaváltani a Buda-Cash-botrány miatt megijedt kisbefektetők, és erre nem állt rendelkezésre elegendő fedezet. A Quaestor egyes irodái előtt rengeteg sorban álló ügyfelet lehetett látni kedd délelőtt. Zsiday Viktor befektetési szakember a blogján azt írta, a kötvényállomány nagysága az 50 milliárd forintot is elérheti.

Miriutáék nehéz helyzetbe kerülnek? Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Eközben a Magyar Nemzeti Bank részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét, egy célvizsgálat során talált szabálytalanságokra hivatkozva. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pedig közölte, hogy azonnali hatállyal felbontja a szerződéseket a Quaestor csoport elnök-vezérigazgatójának érdekeltségi körébe tartozó cégekkel.