Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Ronaldo minden idők legeredményesebb játékosa lett

529020963
Real Madrid and Portugal forward Cristiano Ronaldo holds a press conference ahead of the 2014 FIFA Ballon d'Or award ceremony at the Kongresshaus in Zurich on January 12, 2015. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Minden idők legeredményesebb labdarúgója lett az európai kupák összesítésében a portugál Cristiano Ronaldo. A Real Madrid sztárja a Schalke 04 elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján kedden este kétszer talált be, így már 78 találatnál jár.

A korábbi éllovas, Raúl 77 gólos volt, a barcelonai Lionel Messi 76-nál jár. Ronaldo másik négy csúcsot is megdöntött vagy beállított. A BL-ben huszadik alkalommal szerzett egy meccsen legalább két gólt, ezzel beérte Messit, akárcsak - a bajnoki, hazai és nemzetközi kupákat összesítve - az idénybeli 41. góljával.

A portugál csatár 75-ször volt eredményes a BL-ben, ami rekord, ráadásul a Real színeiben ez volt az 59. mérkőzése a legrangosabb kupában és a 60. gólja, amivel a meccsenkénti gólátlaga 1.00 fölé került.

Ha nincs is formában, a rekordok azért dőlnek Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A portugál klasszisnak nem jött rosszkor, hogy sikerült két (mint kiderült, igen fontos) gólt szereznie, az utóbbi időben ugyanis sem ő, sem csapata nincs nagy formában. Előbb rövidebb gólcsendje miatt vette elő a sajtó, majd a szabadrúgásait kezdték kritizálni, azaz 2015 nem a legjobban indult Cristiano Ronaldónak.

A spanyol csapat 4-3-ra kikapott otthon kedden este, ám 5-4-es összesítéssel továbbjutott a negyeddöntőbe.

Mindent egy helyen az Eb-ről