Vágólapra másolva!
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Győr polgármestere vendégeskedett a SportKlub 3 menet című műsorában. A legfontosabb téma természetesen a Győri ETO focicsapatának sorsa volt, a klub a Quaestor-botrány kirobbanása után került csődközeli helyzetbe.

Borkai a műsor felvételén elmondta: 40 százalék esélyt lát arra, hogy sikerüljön megmenteni a csapat számára az életet jelentő licenszet. Befektetők már lennének, ám licensz nélkül ők sem tehetnek semmit a klubért.

Havas Henrik műsorvezető megemlítette, hogy többen – például a másodedző – is elhagyták a klubot. Borkai szerint ezekre a lépésekre lehetett számítani, érthető, ha egy – nem is olyan régen igazolt – munkatárs továbbáll, mert nem érzi biztosítottnak a jövőjét.

Pozitív a játékosok hozzáállása

"Nagyon pozitív dolog viszont, hogy az összes játékos azt mondta, kitartanak a bajnokság végéig" - nyilatkozta Borkai. Egy másik kérdésre válaszolva azt is elmondta, kevesen vannak azért már ezen a hajón, sokan "ugrálnak lefelé". Hozzátette, hogy bár többször felmerült, hogy nincs pénz az egyesület kasszájában, tudomása szerint a működéshez, valamint az utánpótláscsapatok utazásához szükséges összegek rendben vannak jelen pillanatban.

A licencnél nincs fontosabb

"A licenc megtartása a legfontosabb történet" - jelentette ki. Ha nincs meg a licenc, akkor vége a dalnak, sok ember aláírása kell ahhoz, hogy ezt a jogi kérdést rendezni lehessen. A kérdést a befektetői pénzek sem oldják meg. "Három nagyon komoly befektető is jelentkezett Angliából, Olaszországból és Magyarországról is. Itt a licenc jog megtartása a gond, a jog az ETO FC Kft.-nél van, hiába érkezik valaki sok pénzzel. Van olyan befektető, aki opcionálisan is megvásárolná [a jogot], de ehhez is kell az ügyész engedélye, a tulajdonos aláírása" – mondta a sport- és városvezető a SportKlub kamerái előtt.

Havas Henrik azon kérdésére, hogy a műsor felvételének időpontjában hány százalék esélyt lát a licensz megtartására, Borkai azt mondta: 40 százalékot.

A 3 menet Havas Henrikkel szorítójában Borkai Zsolt beszélt még a 2024-es olimpiáról és a stadionokról is. A teljes interjút 19.30-tól láthatják a SportKlub műsorán!