Bayern-Barca, Juve-Real a BL-elődöntőben

-
The ambassador for the UEFA Champions League final in Berlin Karl-Heinz Riedle shows the name of Barcelona during the draw for the UEFA Champions League semi-final football matches at the UEFA headquarters in Nyon on April 24, 2015. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség elkészítette a Bajnokok Ligája és az Európa Liga elődöntőinek sorsolását, a péntek délben tartott nyoni eseményen a BL-ben Barca-Bayern, és Real-Juve meccseket rendeznek, az EL-ben elmaradt az olasz elődöntő.

Az UEFA központjában tartott sorsoláson négy korábbi győztes várta, hogy kivel találkozik az elődöntőben. A címvédő Real Madrid itt már kaphatta volna a Barcelonát, hiszen az elődöntőkben már nincs országvedettség, de ez végül nem számított.

Karl-Heinz Riedle végül Barcelona-Bayern München, és Juventus-Real Madrid párosokat sorsolt ki az elődöntőre. Mindkét párharc igazi BL-klasszikus, a Barcelona eddig nyolcszor találkozott európai kupameccsen a Bayern Münchennel , a 2015-ös pedig már a 16. Juventus-Real Madrid mérkőzés lesz.

Riedle belenyúlt Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A Barcelonának nem igazán megy a Bayern ellen, mindössze egyszer tudta legyőzni német ellenfelét, két döntetlen mellett öt Bayern-siker született a két csapat európai kupameccsein. 2013-ban a müncheniek nagyon csúnyán elverték a Barcelonát az elődöntőben, összesítésben 7-0-val jutott döntőbe a Bayern.

A Real Madrid és a Juventus rengeteg emlékezetes párharcot vívott egymással, a madridiak nyertek már döntőt a Juve ellen, míg a torinói közbeszédben csak A Tökéletes Meccs (La Partita Perfetta) néven emlegetik a 2003-as elődöntőt, ahol Nedvedék búcsúztatták a madridiakat. Az örökmérleg meglehetősen kiegyenlített: a Real Madrid 8-szor, a Juventus 7-szer nyert, egy meccsen született döntetlen.

Színolasz döntő is lehet az EL-ben

Csak hogy a feszültséget fokozzák, a gálán először az Európa Liga elődöntőinek párosításai derülte ki, a sorsolásához az UEFA főtitkára, Gianni Infantino Karl-Heinz Riedlét szólította az urnákhoz. A főtitkár gyorsan elmondta, hogy nincs országvedettség, azaz a két érdekelt olasz csapat (Napoli, Fiorentina) is kaphatja egymást a rajtuk kívül a Dnyiprót és a Sevillát magába foglaló mezőnyben.

Végül nem lett olasz rangadó, a Napoli a Dnyipróval találkozik, a Sevilla pedig a Fiorentinával meccsel a döntőbe jutásért, amit idén Varsóban rendeznek.