Az NB III-ban folytatja az ETO FC

Miriuta László, Luis Ibanez, Győri ETO FC, foci
Budapest, 2015. április 18. Vasile Miriuta győri vezetőedző magyaráz csapata játékosa, Luis Ibanez bedobása közben a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott MTK Budapest-Győri ETO FC mérkőzésen a Bozsik József Stadionban 2015. április 18-án. MTK - Győr 2-1. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A következő idényben nem tud elindulni az első osztályban a Győri ETO FC labdarúgócsapata, amely így az NB III-ban folytatja. A városi önkormányzat közleménye szerint az utánpótlás csapatok továbbra is a legmagasabb osztályú bajnokságban szerepelhetnek majd kiemelt egyesületként és kiemelten támogatott akadémiaként.

Május 8-án jelentette be hivatalosan a Győri ETO FC, hogy a labdarúgócsapat nem tudott megfelelni a licenc-követelményeknek, így a következő idényben nem tud elindulni az első osztályban.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata kedden közleményben számolt be a fejleményekről. Eszerint hosszú egyeztetéseket követően sikerült megoldani a győri utánpótlás helyzetét, valamint azt, hogy a 111 éves egyesület tovább tudjon működni a jövőben.

"Az ETO nem szűnik meg, lesz mire jövőt építeni

, ami a sajnálatosan kialakult körülmények között szinte csodaként fogható fel. A győri utánpótláscsapatok fiataljai, valamint a kiválóra minősített akadémia a jövőben is kiemelt egyesületként, a legmagasabb osztályú bajnokságokban szerepelhetnek. A győri futball ezzel új útra lép, hiszen az NB III-as indulási jog jó alapot jelent arra, hogy a csapat belátható időn belül visszakerülhessen a legmagasabb osztályba, ráadásul nevelőegyesületként, azokra a fiatal győri tehetségekre építve, akik továbbra is a legjobbak között fejlődhetnek a hazai bajnokságokban" - nyilatkozta Borkai Zsolt polgármester.

Ha maradna Győrben, akkor Luis Ibanez és Miriuta László is a harmadosztályban folytathatná Forrás: MTI/Kovács Tamás

Borkai hozzátette, hogy az egyesület visszatér arra az útra, amelyet a győri közönség évtizedeken keresztül szívvel-lélekkel támogatott: győri szakemberekkel, győri tehetségekkel, az ETO 111 éves hagyományaira, címerére és közönségére építve ismét családi program lehet Győrben futballmérkőzésekre járni.

Sikerült rendezni a köztartozást

Dr. Drucskó Zoltán, az ETO Futsal kft. ügyvezetője elmondta, a jogszabályi előírásoknak teljes mértékben megfelelve megállapodtak a Győri ETO FC kft.-vel, hogy az alacsonyabb osztályú indulási jogokat a 2015-2016-os bajnokságtól kezdődően átveszi a futsalklub.

"Sportszervezetünknek sikerült rendeznie azt a köztartozást, amely egyik gátja lehetett volna az ETO megmentésének, köszönet mindenkinek, aki ennek részese volt. Az elmúlt időszakban rengeteget dolgoztunk a városvezetéssel, hogy a mai napon idáig eljuthattunk, és a jövőben Győr város támogatásával mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az ETO ismét régi fényében tündökölhessen.

A jövőépítést egy kiválóan képzett győri szakember, Preszeller Tamás szakmai vezetésével képzelem el,

bízom benne, hogy a közönség, a szurkolók és a szponzorok is mellettünk állnak majd."

Öncsődtől a búcsúig

A Győr azután került komoly bajba, hogy az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége március 9-én öncsődöt jelentett. A Győri ETO FC Kft. március 13-án csődvédelmet kért. Az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. azonnali hatállyal felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását.

Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát előzetes letartóztatásba helyezték, a nyomozó hatóság megkezdte a vagyonvisszaszerzési eljárást, ennek részeként a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként.

A Győr 55 év után nem lesz tagja az élvonalnak, az 1960/61-es idény óta szerepel folyamatosan az első osztályban.