Vágólapra másolva!
Dunga szerint egy vírus ledöntötte a lábáról a brazil válogatott nagy részét, közben pedig a játékostársak Thiago Silvát hibáztatták a Paraguay elleni kiesésért.

A végső győzelemre az egyik legnagyobb esélyesnek tartott brazilok gyenge játékkal 1-1-re végeztek a negyeddöntőben, majd tizenegyesekkel búcsúztak Paraguay ellenében a Copa Américán. A szövetségi kapitány elárulta, hogy komoly betegség söpört végig a csapaton.

Ezen a meccsen nagy szükségünk lett volna a sebességre, de az most nem volt meg" - fogalmazott Dunga.

A brazilok kapusa, Jefferson is a betegségről beszélt, amikor arra kérték a mérkőzés után az újságírók, hogy értékelje a negyeddöntőt. "Én is elkaptam a vírust. Szinte mindenki fejfájással és lázzal ébredt, és gyakorlatilag egyik napról a másikra történt mindez, szerdáról csütörtökra virradóra."

Dani Alves és Jefferson magyaráz a Paraguay elleni negyeddöntőben Forrás: AFP/Yuri Cortez

A meccsen ennek ellenére Robinho góljával a brazilok szereztek vezetést, majd Thiago Silva kezezése miatt befújtak ellenük egy tizenegyest, amit a paraguayiak belőttek. A büntetőrúgások előtt a csapattársak láthatóan kivoltak a világ egyik legjobb védőjére, akire nem jellemzőek az ilyen buta hibák, valószínűleg ezt rótta fel neki Robinho, Filipe Luis és Douglas Costa is.

Thiago Silva próbál mentegetőzni:

"Nem emlékszem rá, hogy hozzáértem volna kézzel a labdához. Megkérdeztük a játékvezetőt is, hogy ki kezezett, azt mondta, nem tudja, pontosan ki, de valaki beleért kézzel. Nem adott semmilyen magyarázatot, hogy miért fújta be a tizenegyest" - mondta a Globoesporte-nak Thiago Silva, aki teljesen egyértelműen kezezett, és tőle nemcsak ezeket a hibákat, hanem az ilyenfajta magyarázkodást sem szoktuk meg.

Thiago Silva kezezése:

Ez a Copa valahogy nem a brazilok szép játékától volt hangos, elég csak Neymar négymeccses eltiltására gondolni, amit azért kapott, mert a Kolumbia elleni csoportmeccsen megrúgta labdával az ellenfél egyik játékosát, majd inzultálta a játékvezetőt.