Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Hiddink meg sem várta az Eb-selejtezők végét

Guus Hiddink, Danny Blind, Ruud van Nistelrooy, foci
NETHERLANDS, Alkmaar : Dutch national football team coach Guus Hiddink (C) talks to assistants Danny Blind (L) and Ruud van Nistelrooy (R) during a training session of his group in Alkmaar, on November 15, 2014, on the eve of the UEFA Euro 2016 qualifying football match Netherlands vs Latvia. AFP PHOTO / ANP / KOEN VAN WEEL
Vágólapra másolva!
Távozott posztjáról a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Guus Hiddink.

"Megtiszteltetés volt újra a válogatott edzőjének lenni és azt kívánom az utódomnak, továbbá az egész stábjának, hogy sikeres legyen az Eb-re vezető úton" - mondta Hiddink, akivel első regnálása során negyedik lett az Oranje az 1998-as világbajnokságon.

A holland szövetség eredeti tervei szerint a 68 éves tréner a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság után segítőjének, Danny Blindnek adta volna át a helyét, de utóbbit egyelőre nem nevezték ki.

A hollandok tavaly Louis van Gaal vezetésével bronzérmesként zártak a brazíliai világbajnokságon, de az Európa-bajnoki selejtezősorozatban jelenleg csak a harmadik, pótselejtezőt érő helyen állnak öt ponttal az izlandiak és hárommal a csehek mögött lemaradva.

Mindent egy helyen az Eb-ről