Laudrup nem lesz dán kapitány

Michael Laudrup, foci
QATAR, Doha : Qatar's Lekhwiya new Danish head coach Michael Laudrup holds a press conference in the capital Doha on July 2, 2014 after the club announced he will take over as coach with immediate effect. The former Barcelona and Real Madrid midfielder admitted he may look for a challenge beyond football management when his deal with Lekhwiya expires. AFP PHOTO / KARIM JAAFAR
Vágólapra másolva!
Michael Laudrup nem vállalta, hogy átvegye a dán labdarúgó-válogatott irányítását.

"Ő volt a jelöltlistánk élén, és beszéltünk vele a nemzeti együttesről, de személyes okokra hivatkozva nem vállalta a feladatot" - mondta az 51 éves szakember döntéséről Claus Bretton-Meyer, a dán szövetség igazgatója.

Michael Laudrup nem vállalta a felkérést Forrás: AFP/Karim Jaafar


A Barcelona és a Real Madrid korábbi játékosa többek között a Getafe, a Real Mallorca és a Swansea City csapatait irányította trénerként, de június óta nincs munkája.

A 66 esztendős Morten Olsen, az eddigi szakvezető márciusban jelezte, hogy 15 év után lemond a posztjáról a 2016-os Európa-bajnokságot követően, csakhogy a dánok végül ki sem jutottak a franciaországi kontinensviadalra, ugyanis alulmaradtak a svédek elleni pótselejtezős párharcban.