Kirúgták Dungát a brazilok

Carlos Dunga, foci
UNITED STATES, Miami Gardens : MIAMI GARDENS, FL - SEPTEMBER 05: Carlos Dunga head coach of Brazil looks on during an International Soccer friendly against Colombia at Sun Life Stadium on September 5, 2014 in Miami Gardens, Florida. //AFP
Vágólapra másolva!
Menesztették Dungát a brazil fociválogatott szövetségi kapitányi posztjáról, miután csapata nem jutott tovább a Copa America csoportköréből.

A brazil válogatott 7-1-re legyőzte Haitit, gól nélküli döntetlent játszott Ecuadorral, és 1-0-ra kikapott Perutól, így a B csoport harmadik helyén végzett, és nem jutott a nyolc közé. Ez 1987 után fordult elő ismét a brazilokkal.

Az ország labdarúgó-szövetsége (CBF) kedden a menesztésen kívül azt is bejelentette, hogy az 52 éves Dunga az olimpiai csapat irányítását sem folytathatja.

Az 1994-ben világbajnokságot nyerő válogatott csapatkapitányát 2014-ben nevezték ki másodszor szövetségi kapitánnyá, mérlege 12 győzelem, öt döntetlen és három vereség. Első időszakában - 2006 és 2010 között - a csapat 37 győzelem és 11 döntetlen mellett hatszor kapott ki.

A brazilok jelenleg a dél-amerikai világbajnoki selejtezőcsoport hatodik helyén állnak. A 2018-as oroszországi tornára az első négy együttes jut ki automatikusan, az ötödik pedig pótselejtezőt játszik.

Brazil sajtóhírek szerint a Corinthians 55 éves vezetőedzője, Adenor Leonardo Bacchi (a sportágban közismert becenevén Tite) a legesélyesebb a szövetségi kapitányi posztra.