Vágólapra másolva!
A Wigan Athletic szerdán jelentette be Bogdán Ádám leigazolását, és a másodosztályú klub vezetőedzője, Gary Caldwell rögtön a mély vízbe dobta a magyar kapust, aki kivédett büntetővel hálálta meg a bizalmat.

Szerda este a Wigan az ötödosztályú Macclesfield Town otthonában játszott felkészülési mérkőzést, és a kapuban az a Jussi Jääskeläinen kezdett, aki a Boltonban is csapattársa volt Bogdán Ádámnak.

A 41 éves finn kapust a szünetben váltotta 28 éves magyar kollégája, és rögtön komoly feladatot kellett megoldania, ugyanis az ellenfél büntetőhöz jutott.

Bogdán jobbra vetődött, és megfogta a lapos lövést

- úgy, hogy ez volt új klubjában az első labdaérintése.

Emlékezetes, hogy Bogdán a Liverpoolban is hasonlóan rajtolt szűk egy éve, akkor a Carlisle United elleni Ligakupa-meccs büntetőpárbaja során három 11-est is hárított. Az már más kérdés, hogy utána nem alakult a legszerencsésebben a liverpooli karriere, ezért is kellett új csapatot keresnie. A Wigan kölcsönben szerezte meg.

"Ez egy remek kezdés volt Bogdán Ádámtól, jót tesz majd az önbizalmának, főképp, hogy most érkezett a klubhoz.

- mondta a magyar kapusról a meccs után Gary Caldwell, akinek jóformán Bogdán játéka lehetett az egyetlen öröme, a 0-0 ugyanis szégyenteljes eredmény egy ötödosztályú klub ellen.

"Megtapasztaltam az abszolút topfutballt"

"A Liverpoolnál megtapasztalhattam az abszolút topfutballt, hogy milyen érzés döntőkben játszani, mi az a nyomás, amit el kell viselni. Minden nap olyan színvonalon edzhettem, ami a fejlődésemet szolgálta. Persze, az nem vitatható, hogy nem úgy alakult a szezon, ahogyan elterveztem" - mondta a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában az átigazolása után Bogdán. Hozzátette, a Wigannél most arra kell koncentrálnia, hogy visszaemelje magát arra a szintre, ahová egyszer már eljutott.

Bogdán első számú vetélytársa az a 41 éves finn Jussi Jääskeläinen lesz, akivel korábban éveken keresztül a Bolton Wanderersnél is együtt készült. "A Wigan ráadásul megvette a Bolton korábbi edzőközpontját, így most ugyanott fogunk készülni, ahol korábban nyolc évig" - tette hozzá a magyar futballista. Megjegyezte, a bajnokság augusztus 6-i rajtját megelőzően még lesz néhány edzőmérkőzés, ezeken szeretne olyan teljesítményt nyújtani, hogy az ő nevével kezdődjön a Wigan összeállítása. A kezdés mindenesetre parádés lett.