Medellinben 40 ezren énekelték a Chapecoense indulóját

Chapecoense, Medellin, repülőgép-szerencsétlenség
People take part in a tribute to the victims of a plane crash in the Colombian mountains that killed 71 and virtually wiped out the Brazilian football team Chapecoense Real, at the Atanasio Girardot Stadium in Medellin, Colombia, on November 30, 2016. Colombia was investigating Wednesday what made a charter plane crash into the country's northwestern mountains, killing 71 people including most of a Brazilian football team and 20 journalists. / AFP PHOTO / STR / RAUL ARBOLEDA
Vágólapra másolva!
A kolumbiai városban játszott volna kupameccset a lezuhant brazil csapat. Megható lett a helyette tartott megemlékezés.

A kedden lezuhant repülégpen utazó brazil futballcsapat, a Chapecoense a kolumbiai Medellinben lépett volna pályára a helyi Atlético Nacional ellen a Copa Sudamericana (a második legrangosabb dél-amerikai klubtorna) döntőjének első mérkőzésén.

A tragédia után a mérkőzés helyett megemlékezésre gyűltek össze a szurkolók az Atanasio Girardot Stadionban, és mintegy 40 ezer drukker vett végső búcsút a tragédiában meghalt 21 Chapecoense-futballistától.

Latin-Amerikában és máshol is ritka, már-már példátlan, hogy egy szurkolótábor az ellenfél csapatát éltesse, ezúttal azonban 40 ezren énekelték, hogy „Vamos Chape", azaz „hajrá, Chape" a brazil klub legismertebb szurkolói rigmusának dallamára.