Nem áll meg a nézőfogyás a Serie A-ban

FOOTBALL - ITALIAN CHAMP - MILAN AC v ATALANTA 2015 AC MILANO ATALANTA CHAMPIONNAT FOOT FOOTBALL ITALIAN CHAMPIONSHIP Italie JANUARY JANVIER MILAN AC SERIE A Soccer SPORT SQUARE FORMAT
Jeremy Menez of AC Milan walks to kick a cxorner in a almost empty stadium during the italian championship 2014/2015 Serie A football match between AC Milan and Atalanta BC at Giuseppe Meazza Stadium on January 18, 2015 in Milan, Italy. Photo Massimo Cebrelli/DPPI
Vágólapra másolva!
A tavalyi negatív rekordhoz képest is kevesebb néző látta a helyszínen az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának meccseit az első 18 fordulóban.

A Serie A előző idényében negatív rekordot jelentő meccsenkénti 22 204 fizető nézőnél is kevesebben voltak kíváncsiak az idei szezon első 18 őszi meccsére, írja a német Bild. A német lap által közölt számok szerint 1,7 százalékkal csökkent a nézőszám, ami így 21 833 fő volt.

A lap összehasonlításként a Bundesligával álltja szembe az olasz bajnokságot: a német élvonalban közel kétszer annyian vesznek jegyet a meccsekre, a 16 őszi fordulóban átlagosan 41 645 néző volt kint a stadionokban.