Újabb bomba robbant az angol fociban

Michael Laudrup, foci
QATAR, Doha : Qatar's Lekhwiya new Danish head coach Michael Laudrup holds a press conference in the capital Doha on July 2, 2014 after the club announced he will take over as coach with immediate effect. The former Barcelona and Real Madrid midfielder admitted he may look for a challenge beyond football management when his deal with Lekhwiya expires. AFP PHOTO / KARIM JAAFAR
Vágólapra másolva!
Michael Laudrup és ügynöke, Bayram Tutumlu a legújabb gyanúsított az angol labdarúgást átható korrupciós botrányban.

A Swansea City volt menedzsere, aki jelenleg Katarban edzősködik, közvetlenül egyelőre nincs megvádolva semmivel, ám ügynöke legalább hét alkalommal súlyos fontmilliókat, pontosan 3,6 milliót (kb. 1,3 milliárd forint) tehetett zsebre a játékosok leigazolása után - írja a Politiken dán lap a Football Leaks adataira hivatkozva.

Laudrup tudott az üzletekről? Forrás: AFP/Karim Jaafar

Jelentősebb pénzt kapott például Chico Flores és Pablo Hernandez, valamint

a később a Ferencvárosba igazoló Roland Lamah után is.

Hogy a játékosként a Barcelonában, a Real Madridban és a Juventusban is megfordult Michael Laudrup tudott-e ezekről a kétes üzletekről, az még kérdéses, mindenesetre a Politiken szerint a 2014-ben kirúgott Laudrupot azért is menesztették, mert csak akkor volt hajlandó játékost igazolni, ha ügynökét, Bayram Tutumlut is belevette a klub az üzletbe.

Laudrup és Tutumlu:

A Telegraph szeptemberben többrészes cikksorozatban feltárta, hogy Sam Allardyce akkori szövetségi kapitány az angol szövetség átigazolási szabályainak kijátszására adott tanácsokat a lap - magukat üzletembereknek kiadó - újságíróinak, és arra is felhasználta pozícióját, hogy egy 400 ezer fontos (150 millió forintos) - egyelőre közelebbről nem részletezett - ügyletben közbenjárjon. A szakembernek távoznia kellett posztjáról.

Allardyce belebukott a botrányba Forrás: AFP/Joe Klamar

Az újság azonban nem csak Allardyce-szal foglalkozott, gyanúja szerint legalább nyolc jelenlegi és korábbi élvonalbeli vezetőedző fogadott el nem hivatalos fizetéseket.