Nem adja fel a megvesztegetés miatt kizárt címvédő

Jeonbuk Hyundai, foci, dél-korea
South Korea's Jeonbuk Hyundai Motors forward Ricardo Lopes (C) celebrates his goal with teammates against South Korea's FC Seoul during their semi-final first leg football match of the AFC Champions League in Jeonju on September 28, 2016. / AFP PHOTO / YONHAP / YONHAP
Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult a dél-koreai Jeonbuk Hyundai Motors, mert egy 2013-as vesztegetési botrány miatt az ázsiai szövetség címvédőként kizárta a labdarúgó Bajnokok Ligája 2017-es kiírásából.

A tavalyi klubvilágbajnokságon ötödik dél-koreai együttesről még szeptemberben derült ki, hogy 2013-ban a klub egyik játékosmegfigyelője bírókat fizetett le. Emiatt a koreai szövetség 91 ezer dollárra (26 millió forint) megbüntette a klubot, és kilenc bajnoki pontot levont a második helyen zárt csapattól.

Az ügy kirobbanása után az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) egy független testülete is vizsgálatot indított az együttes ellen, és ennek lezárulta után kizárta a 2017-es BL-ből a címvédőt.

Forrás: AFP/ /Yonhap

A Jeonbuk Hyundai Motors - amely helyett a Jeju United FC lesz főtáblás a BL idei kiírásban - tavaly az egyesült arab emírségekbeli Al-Aint ellen nyert az ázsiai BL döntőjében, 3-2-es összesítéssel.

A CAS várhatóan jövő pénteken hirdeti ki ítéletét.