Rangadók nélkül folytatódik az FA-kupa

Horizontal
Goalscorer, Sutton United's English defender Jamie Collins celebrates with supporters after their win in the English FA Cup fourth round football match between Sutton United and Leeds United at the Borough Sports Ground in London on January 29, 2017. Sutton United won the game 1-0. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Kisorsolták az angol FA-kupa ötödik körének, azaz a nyolcaddöntőnek a párosításait. A nagy csapatok elkerülték egymást, olyannyira, hogy nem lesz élvonalbeli párharc, a két ötödosztályú kiscsapat azonban egyaránt PL-ellenfelet kapott.

A Gareth Southgate angol szövetségi kapitány, és az FA-kupa vetárnjaként bemutatott Robbie Savage nyolc párba sorsolta a talpon maradt 16 csapatot (Derby-Leicester City párharcban még nincs döntés), és úgy tűnik, hogy az igazán nagy meccsekre még egy fordulót várnunk kell.

A címvédő Manchester United a másodosztályban jelenleg az utolsó előtti helyen (23.) álló Blackburn Rovers otthonában lép pályára, míg a Manchester Cityre az ugyancsak másodosztályú, de a feljutásért viaskodó Huddersfield Town vár.

Elégedettek lehetnek az Old Traffordon:

A Chelsea a Liverpoolt az Anfield Roadon legyőző Wolverhamptonnal nézhet farkasszemet, míg a Tottenhamre Gera Zoltán egykori csapata, az előző körben az élvonalbeli Hull Cityt kiejtő Fulham vár.

A sorozat két legkisebb szereplője, az egyaránt ötödik ligás, azaz már amatőrnek számító Lincoln City és Sutton United is élvonalbeli riválist kapott. Az ilyen magasságokban utojára 1887-ben járó Lincoln a Burnleyhez utazik, míg a Sutton, amelyik először jutott el 118 éves fennállása során az ötödik körig az Arsenalt fogadhatja hazai pályán, a Gander Green Lane-en.

Wayne Shaw, a Sutton 45 éves csere kapusa is elégedett lehet:

FA-kupa, a nyolcaddöntők párosítása:
Burnley – Lincoln City
Fulham – Tottenham Hotspur
Blackburn Rovers – Manchester United
Sutton United – Arsenal
Middlesbrough – Oxford United
Wolverhampton – Chelsea
Huddersfield Town – Manchester City
Millwall – Derby County/Leicester City

A találkozókra február 17. és 20. között kerül sor.