Vágólapra másolva!
Meccset nyert a Laurieston Lions labdarúgócsapata a skót amatőrbajnokságban. A hír azért okozott meglepetést, mert az együttes tavaly nyári fennállása során először tudott győzni, és első két felkészülési meccsén 48 óra alatt összesen 70 gólt kapott.

Nem akármilyen bemutatkozással kezdte meg szereplését tavaly nyáron a Laurieston Lions labdarúgócsapata, a skót amatőrök első nekifutásra a szintén falkirki Pennies FC ellen játszották első hivatalos felkészülési mérkőzésüket, és súlyos, 37-0-s vereséget szenvedtek úgy, hogy a játékvezető a 80. percben inkább lefújta a mérkőzést.

A futballszeretet azonban nem lehetett kiölni, a csapat két nappal később Maddistonban is pályára lépett, azt a meccset 33-0-ra veszítette el.

Nagy volt az öröm Forrás: Dailyrecord.co.uk

A 48 órán belüli 0-70 azonban nem szegte kedvét a csapatnak, elindult a helyi amatőrliga legalsó osztályában és a hétvégéig 15 bajnokit és három kupameccset is elveszítve az utolsó helyen állt pont nélkül.

Szombaton azonban megtörtént a csoda, a Laurieston Lions 4-3-ra legyőzte a Forth Thistle együttesét.

"Ez egy fantasztikus eredmény, a játékosok és az edzők nagyszerű munkát végeztek. Jó látni, ahogy hetek és hónapok alatt összeálltunk.

– mondta Eoghann McAlpine, a csapat főtámogatója.

Grant Pollock menedzser – aki munkahelyi elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen a történelmi győzelemkor – azt mondta, a keret folyamatosan cserélődik, így nehéz építkezni. „De még mindig van egy olyan srác, aki már a szezon előtti első barátságos meccseken is szerepelt" – nyilatkozta.