Végre kijavították a Word egyik legidegesítőbb hibáját

Vágólapra másolva!
Nem fogja többé szétzilálni a dokumentumokat a szövegbeillesztés.
Vágólapra másolva!

A Microsoft Office irodai programcsomagnak vannak olyan sajátosságai, melyek képesek őrületbe kergetni a felhasználókat. Például a Word szövegszerkesztőt használók belefuthatnak olyan helyzetbe, hogy más fájlokból, e-mailekből, weblapokról kimásolt szövegek beillesztésekor teljesen szétzilálódik a szövegük kinézete.

irodai munka laptop notebook számítógép álló asztal munkahely gépelés typing office
A régi beillesztési viselkedés is elérhető marad, ha szükség lenne rá
Fotó: TheStandingDesk / Unsplash

Ennek oka, hogy a jellemzően a CTRL+C kombinációval elért vágólapra másolás nem csak a kijelölt szövegeket, de a formázásukat is megtarthatja, így a szerkesztett dokumentumba való CTRL+V beillesztéskor interferencia léphet fel a nyersanyag formázása és a szerkesztett dokumentum formázása között. Ilyenkor a legegyszerűbb a CTRL+Z kombinációval visszavonni a beillesztést, majd lebegő gyorsmenüben olyan beillesztési módszert választani, amely egyáltalán nem, vagy csak részlegesen veszi figyelembe a vágólapon lévő tartalom formázását.

A Word legújabb kiadása (2405-ös verzió) változtatott ezen, ettől a kiadástól kezdve alapértelmezett beállítások mellett a CTRL+V kombinációra formátumegyesítéses beillesztés fog történni.

Ez azt jelenti, hogy a beillesztéskor csak a vágólapra másolt szöveget, továbbá a félkövérré tételhez vagy aláhúzáshoz hasonló kisebb formázásokat tartja meg a Word, de a betűtípushoz, betűmérethez, vagy a színhez hasonló tulajdonságokat már figyelmen kívül hagyja.

Ez pedig egy nagyon nagy segítség mindenkinek, aki a Microsoft Office csomagját használja, bár azért felmerül ilyenkor a kérdés, hogy ezt a szolgáltatást ki és miért tartotta eddig hasznosnak és egyáltalán miért került bele a Word-be. De mindegy, a lényeg az, hogy most már kikerül belőle.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!