Houston rendezheti a történelmi manchesteri derbit

FOOTBALL - ENGLISH LEAGUE CUP - MANCHESTER UNITED v MANCHESTER CITY CITY COUPE cup ENGLISH FOOT FOOTBALL league MANCHESTER Soccer SPORT UNITED
Manchester United manager Jose Mourinho shares a joke with counterpart Pep Guardiola of Manchester City during the English League Cup, Fourth Round, football match between Manchester United and Manchester City on October 26, 2016 played at Old Trafford in Manchester, England - Photo Matt West / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Az ESPN értesülései szerint megtalálták a nyári Bajnokok Tornája keretében sorra kerülő Manchester United–Manchester City találkozó helyszínét. A két klub Houstonban játszhatja a történelmi meccset.

Az már egy hónapja tény volt, hogy a két manchesteri óriás a nyári nagy pénzgyűjtő turné keretében július 20-án megmérkőzik egymással, de a helyszín még nem volt kijelölve. Miután a United Kaliforniában fog edzőtáborozni, San Diego tűnt befutónak, a friss hírek szerint azonban José Mourinho csapata kénytelen lesz a reméltnél kicsivel többet utazni.

A mérkőzést ugyanis a 72 ezer néző befogadására alkalmas houstoni NRG Stadiumban rendezik. A United egyszer már játszott itt, 2010-ben 5-2-re verte az MLS all-star csapatát.

Pep Guardiola (balra) és José Mourinho már alig várja a nyári összecsapást Forrás: DPPI/Matt West

Az NRG Stadium így fél éven belül két történelmi találkozónak is otthont adhat. Itt rendezték ugyanis a legutóbbi Super Bowlt, azt a New England Patriots–Atlanta Falcons meccset, amelyiken annyi rekord dőlt meg, hogy azt még leírni is sok, a United és a City nyári összecsapása pedig a két manchesteri gigász első találkozása lehet Anglián kívül.

Erre már tavaly is sor kerülhetett volna, azonban Pekingben egy felhőszakadás elmosta a meccset.

Mint azt fentebb írtuk, a United Los Angelesben fog készülni, ahol előbb július 15-én a helyi Galaxyval, majd két nappal később a Real Salt Lake-kel mérkőzik meg.

Ezután útra kel a csapat, hogy előbb Houstonban letudja a derbit, majd 23-án a Real Madriddal találkozzon Santa Clarában, 26-án pedig a Barcelonával Washington D.C.-ben.