Megbüntették a riporternőt fenyegető egykori ManUnited-edzőt

fbl Horizontal
Sunderland's Scottish manager David Moyes gestures on the touchline during the English Premier League football match between Sunderland and West Ham United at the Stadium of Light in Sunderland, north-east England on April 15, 2017. / AFP PHOTO / Lindsey PARNABY / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
David Moyes március közepén egy interjú alkalmával pofonnal fenyegette meg a BBC riporterét, Vicki Sparkst. A menedzser a nagy botrányt okozó kijelentése után azonnal elnézést kért, de az Angol Labdarúgó-szövetség közölte, a vizsgálatok lezárultak, az edzőnek fizetnie kell a viselkedéséért.

"A végén egy picit csintalan voltál, legközelebb figyelj oda - mondta Moyes Sparksnak akkor, amikor már a Sunderland-Bunley meccs utáni interjúnak vége volt, de a kamerák és a mikrofonok még éppen be voltak kapcsolva.

Az egykori angol válogatott Gary Linekertől kezdve az egész angol társadalom felháborodott az egykori MU-edző szavain, így a jelenleg a Sunderlandnél dolgozó Moyesnak nem volt más választása, mint azonnal bocsánatot kérni a riporternőtől.

Moyes nem ússza meg Forrás: AFP/Andrew Yates

Sparks ezt elfogadta, de a vizsgálatot az FA ettől függetlenül lefolytatta.

Kiderült, nem a riporternő emelt panaszt a menedzserrel szemben, hanem munkaadója, a BBC.

Miután a felvételek kikerültek, Moyes többször is elnézést kért, mondván csak a pillanat hevében válogatta meg rosszul a szavait, és nagyon sajnálja a történteket. Még hetekkel később, a Leicester elleni meccs előtt is erről beszélt, hozzátette, bocsánatot kért a lánytól "megtettem, amit meg kellett, lezárhatjuk a történetet".

A szövetség április 26-án hivatalos közleményben tudatta, hogy az edzőt pénzbüntetésre kötelezi a sajtómunkatársa ellen tanúsított kijelentése miatt. Fellebbezésre van lehetőség, Moyes május 3-ig nyújthat be keresetet.