Beleléphet-e háromszor ugyanabba a folyóba a Real Madrid?

Celta de Vigo v Real Madrid CF - La Liga Cristiano Ronaldo 2017 Real Madrid Soccer Celta de Vigo Club Soccer Coach Estadio de Balaídos HORIZONTAL La Liga MANAGER Match - Sport Photography Spain SPORT Vigo FOOTBALL La Liga Santander Balaidos Stadium
Cristiano Ronaldo forward of Real Madrid (7) during the La Liga Santander match between Celta de Vigo and Real Madrid at Balaidos Stadium on May 17, 2017 in Vigo, Spain. (Photo by Jose Manuel Alvarez Rey/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Vasárnap este 22 óra körül már biztosan tudni fogjuk, hogy a Barcelona vagy a Real Madrid lett-e a spanyol bajnok. A fővárosiak indulnak kedvezőbb helyzetből, de jó lesz, ha vigyáznak, mert jártak már pórul.

A várt izgalmakkal - illetve, amikor tíz ponttal vezetett a Real, a fene sem gondolta volna, hogy ez lesz a vége - zárul a Primera Divsión idei szezonja. Az utolsó forduló végén a listavezető Real Madridnak van a legnagyobb esélye a bajnoki címre, de, ha kikapnak Zidane-ék, a Barcelona pedig győzni tud, akkor a katalánoké a bajnoki cím.

A két meccset párhuzamosan adja a Sport 1 és a Sport 2, 20 órai kezdéssel:

A Real a 11. helyen álló Málagához látogat, míg a Barcelona a 10. Eibart szeretné kiadós verésben részesíteni - biztos, ami biztos alapon - a Camp Nouban. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények döntenek, abban pedig a Barca a jobb, hiszen a hazai 1-1 után a Bernabéuban 3-2-re győzött - így a Realnak okvetlenül pontot kell szereznie délen, hogy bajnok lehessen.

A bajnokságban idén csak három meccset elveszítő Realra elvben nem vár megoldhatatlan feladat, de, ugye a nagy tét és a satöbbi - szóval, mit lehessen tudni. Ráadásul már két ízben is voltak hasonló helyzetben, amiből nagyon rosszul jöttek ki.

Menne a fene Tenerifére!

Az 1991-92-es idény utolsó fordulója előtt a madridiak egy ponttal vezettek a rivális előtt, csakhogy míg a katalánok otthon 2-0-ra verték az Athletic Bilbaót, addig a Real 3-2-re kikapott Tenerifén (2-0-s vezetésről), a Barca pedig történelme első BL-győzelme mellett a duplázásnak is örülhetett.

A következő szezon utolsó fordulójának 57-56-os madridi vezetésről futottak neki a felek, csakhogy míg a Barca hazai pályán 1-0-ra verte a Real Sociedadot, addig Real 2-0-ra kikapott. Hogy hol? Hát, Tenerifén.

A dolognak további kellemes bájt kölcsönöz, hogy a Tenerife edzője abban az időben a Real Madrid korábbi sztárja (későbbi edzője és sportigazgatója), Jorge Valdano volt. A mai ellenfél, a Málaga edzője pedig ugyancsak egy korábbi madridi kedvenc, Michel.

Ha ezek után a Real elbukná a bajnoki címet - amire azért az aktuális formájukat látva nem tennénk fel a házunkat -, akkor nehéz lenne nem hinni a sorsszerűségben.