Vágólapra másolva!
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a szervezet keddi elnökségi ülésén Vékássy Bálintot javasolta a MOB új főtitkárának.

A MOB honlapjának tájékoztatása szerint Vékássy a budapesti vívó-világbajnokság egyik főszervezője volt, szakmailag kötődik a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséghez is. Az elnökség tudomásul vette a javaslatot, egyben a jelölt egy későbbi ülésen történő meghallgatását kezdeményezte.

A tisztségéből május elején távozó Bartha Csaba utódja augusztus elejétől tölthetné be a posztot. A főtitkári feladatokat jelenleg megbízott jelleggel a korábbi sportigazgató, Fábián László látja el, aki visszatérne korábbi munkakörébe.

Kulcsár Krisztián és Fábián László irányítja most a testületet Forrás: MOB

Kulcsár Krisztián arról is beszámolt az elnökségnek, hogy felkérte Szalay-Berzeviczy Attilát, korábbi tőzsdeelnököt a MOB stratégiai főtanácsadójának. A Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) elnökének a hazai rendezésű olimpia feltételeinek újragondolása, valamint a MOB vállalati kapcsolatainak erősítése lesz a feladata, munkáját díjazás nélkül látja el.

Az elnökség arról is döntött - az érintettekkel egyetértésben -, hogy a nyári olimpiai sportágakért felelős alelnök a jövőben Deutsch Tamás, a téliekért felelős alelnök pedig Orendi Mihály lesz.