Vágólapra másolva!
Pénzjutalmat ajánlottak a pozsonyi Slovan futballcsapatának ultrái azoknak, akik információt adnak a Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága tagjainak lakhelyéről. A szövetség együttműködik a rendőrséggel, és jogi lépéseket is tesz az ügyben.

A futballszövetség fegyelmi bizottsága kedden úgy határozott, hogy a pozsonyi Slovan szurkolóit a következő idegenbeli meccsükön kitiltja a vendégszektorból, mert Aranyosmaróton sportszerűtlenül viselkedtek és pirotechnikát is használtak.

Az ítélet ellen a pozsonyi klub is felemelte a hangját, közleményében úgy fogalmazott, hogy

a fegyelmi bizottság kettős mércét alkalmaz, mivel a korábbi esetekben a pirotechnika használatát csak megrovással, figyelmeztetéssel vagy pénzbírsággal büntette.

Az ujszo.com beszámolója szerint az Ultras Slovan szurkolói csoport azonban ennél jóval tovább ment, és a Facebookon a következő felhívást tette közzé:

A Slovan szurkolói a szlovák labdarúgó-bajnokságban játszott DAC - Slovan mérkőzés alatt a dunaszerdahelyi DAC Arénában 2017. április 8-án Forrás: MTI/Krizsán Csaba

"Ne féljetek. Nem akarjuk fizikailag bántalmazni őket, és sehogy máshogy megsérteni a jogaikat. Hogy mire kell nekünk ez az információ, azt megtudjátok, ha már meglesz valamelyik cím."

Ezután következik felsorolva a fegyelmi bizottság 12 tagjának a neve. Az Ultras Slovan oldal kezelője egy kommentben még hozzáteszi:

A lap információja szerint

a fegyelmi bizottság több tagjai is a rendőrséghez fordult, mert nem érzik magukat biztonságban. A Slovan ultrái a közösségi oldalakon arról is beszélgetnek, a tiltás ellenére el kellene utazniuk Dunaszerdahelyre,

és a stadionon kívül demonstrálni, mit gondolnak a szövetségről és a DAC-ról.