Dortmundban utólag már bánják Bosz szerződtetését

Borussia Dortmund vs Werder Bremen Bundesliga FOOTBALL soccer
Dortmund coach Peter Bosz on his way to an interview before the German Bundesliga football match between Borussia Dortmund and Werder Bremen at Signal Iduna Park in Dortmund, Germany, 9 December 2017. (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Ina Fassbender/dpa
Vágólapra másolva!
Reinhard Rauball, a Borussia Dortmund labdarúgóklub elnöke hibának tartja, hogy nyáron Peter Boszra bízták a csapat irányítását.

- nyilatkozta Rauball a Kicker magazinnak a decemberi edzőváltásról. Az elnök hozzátette: "egyszerűen nem működött a dolog", és ezt még akkor is be kell vallania, ha számára emberileg fájdalmas.

Peter Bosz irányítása alatt sorozatban nyolc bajnokin nem tudott győzni a csapat Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ina Fassbender

Bosz utódja az a Peter Stöger lett, akit egy héttel korábban küldtek el a Bundesligában sereghajtó 1. FC Kölntől, és akinek két győzelemmel sikerült stabilizálnia a téli szünetben harmadik helyen álló Borussia Dortmund helyzetét.

"Hiszek abban, hogy Stögerrel jobb lesz majd a csapat" - folytatta Rauball. Kiemelte: az 51 éves osztrák trénert képesnek tartja arra, hogy idővel olyan népszerűség övezze Dortmundban, mint jeles elődeit, Ottmar Hitzfeldet vagy Jürgen Kloppot.

Bosz a nyáron váltotta Thomas Tuchelt, irányításával az előző idényben kupagyőztes Borussia 15 forduló alatt 22 pontot szerzett, és a nyolcadik helyen állt a bajnoki tabellán.

Menesztése előtt sorozatban nyolc bajnokin nem tudott győzni együttese (három döntetlen és öt vereség). A csapat a Bajnokok Ligájától csoportharmadikként búcsúzott, így az Európa Ligában folytatja szereplését a 32 között.