Vágólapra másolva!
Négy mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi futball-ligában (MLS), ezek közül három is magyar érdekeltségű volt, de csak az egyik végén lehetett okunk az örömre.

És az nem a Columbus Crew–Chicago Fire találkozó volt. Az előző szezonban a rájátszásba jutó két csapat ohiói mérkőzésén a Nikolics Nemanját a kezdő sípszótól a lefújásig a soraiban tudó fél óra elteltével került hátrányba, majd a második játékrészben még két gólt kapott, rúgni viszont egyet sem tudott.

A válogatottságot április végén lemondó magyar csatár az egymást követő negyedik bajnokiján maradt gól nélkül. Ami persze semmit nem jelent, hiszen az előző bajnokságban is volt egy tíz mérkőzéses rossz sorozata, a végén mégis ő lett a bajnokság gólkirálya.

A Fire viszont tíz mérkőzésen csupán 11 pontot gyűjtve a hetedik a keleti csoportban, hat ponttal lemaradva a még rájátszást érő hatodik helytől.

Ugyancsak kikapott a Stieber Zoltánt a 72. percig a soraiban tudó DC United, amelyik a 9. percben éppen a magyar középpályás szögletből küldött gólpasszából szerzett találattal szerzett vezetést a Real Salt Lake otthonában.

A hazaiak azonban három góllal tudtak válaszolni, amire már csak egy fővárosi találat érkezett, így a washingtoniak 3-2-re kikaptak, és nyolc meccsen szerzett öt ponttal utolsók keleten.

A legjobb napja a Németh Krisztiánt a 82. percben pályára küldő New England Revolutionnek volt, amelyik a 7. percben már 2-0-ra vezetett a bajnok és CONCACAF BL-döntős Toronto ellen, és végül 3-2-re győzni tudott, így éppen ők feszítenek Nikolicsék előtt a keleti csoport hatodik helyén.

Eredmények, MLS, alapszakasz:
Columbus Crew–Chicago Fire 3-0 (1-0)
New England Revolution–Toronto FC 3-2 (2-0)
Real Salt Lake–DC United 3-2 (2-1)
Colorado Rapids–New York RB 1-2 (0-1)