Vágólapra másolva!
Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur játékosa tagja az Ázsia Játékokra készülő dél-koreai labdarúgó-válogatott keretének.

A 26 éves támadó azon három játékos egyikeként kapott meghívót a csapatba, akik túlkorosként ott lehetnek a tornán. Az Ázsia Játékok - az olimpiai labdarúgótornához hasonlóan - nem része a nemzetközi szövetség (FIFA) versenynaptárának, így 23 éven aluli labdarúgók vesznek részt rajta, csapatonként három idősebb játékost azonban behívhatnak a szövetségi kapitányok.

Klubja, a Tottenham nem kötelező elengedni játékosát a tornára, ám Szonnak - a dél-koreai törvények értelmében - 28 éves koráig teljesítenie kellene 21 hónapos katonai kiképzését. Amennyiben együttesével győzni tudna a szingapúri megmérettetésen, felmentést kapna a szolgálat alól.

Szon Hung Min a Premier League egyik legveszélyesebb játékosa Forrás: NurPhoto/Seung-il Ryu/NurPhoto/Seung-Il Ryu

Az angol bajnokság új idénye augusztus 11-én rajtol, az Ázsia Játékok három nappal később kezdődik. A torna ideje alatt a londoni klub a Newcastle United, a Fulham, a Manchester United, valamint a Watford csapatával találkozik.

Szon - aki várhatóan szeptember közepén, a Liverpool elleni stadionavató mérkőzésen léphetne először pályára a Tottenhamben - tagja volt a koreai válogatottnak a vasárnap zárult világbajnokságon, amelytől a távol-keleti együttes a csoportkör után búcsúzott.