Rossi stábjában nem jut hely Szélesi Zoltánnak, távozik az MLSZ-től

Szélesi Zoltán
Szélesi Zoltán, az U17-es válogatott szövetségi edzője
Vágólapra másolva!
Új feladatok után néz Szélesi Zoltán, aki nem is olyan régen megbízott szövetségi kapitányként vezette a válogatottat, de volt Georges Leekens, Bernd Storck és Dárdai Pál segítője is.

2016-ban, az Európa-bajnokságon is ott volt a válogatottal, az U17-es csapattal pedig 2017-ben Európa-bajnoki negyeddöntőbe jutott.

„Az elmúlt három évben tartalmas időszakot töltöttem a Magyar Labdarúgó Szövetségnél – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán. 2015 őszén kijutottunk a franciaországi kontinensviadalra, ahol csoportgyőztesként végeztünk, sokaknak szerezve örömöt. Ezt követően egy sikertelenebb időszak következett a felnőttcsapat számára, amelynek végén megbízott a szövetségi kapitányi teendőkkel az MLSZ vezetése. Fájó volt a luxemburgi vereség, de a vb-résztvevő Costa Rica legyőzését komoly sikernek tartom, és büszke vagyok arra, hogy a nemzeti csapatot vezethettem."

Szélesi Zoltán új feladatok után néz Forrás: mlsz.hu

A korábbi 28-szoros válogatott labdarúgó nem sokkal kinevezése előtt, 2015-ben, még játszott Dárdai Pál válogatottjában, másodedzői feladatai mellett U17-es szakvezetőként is dolgozott. 2017-ben legyőzte Franciaország együttesét is, és végül hatodik helyen zárt az Eb-n.

„Egy fiatal, pályakezdő edző számára a legfontosabb a tanulás, a tapasztalat. Úgy érzem, nagyon sokat fejlődtem az elmúlt időszakban, hálás vagyok minden edzőkollégának, akivel együtt dolgozhattam, és örülök, hogy ezzel párhuzamosan elvégezhettem a Pro-licencet. Szintén hálás vagyok az MLSZ vezérkarának, hiszen a játékospályafutásom lezárta után azonnal megadták nekem a lehetőséget, hogy szövetségi edzőként dolgozhassak."

A korábbi német és francia légiós a jövőjével kapcsolatban elmondta, Marco Rossi, az új szövetségi kapitány lényegében azzal a stábbal képzeli el a munkáját, amellyel korábban sikeresen együtt dolgozott.

„Teljes mértékben elfogadom ezt a döntést, annál is inkább, mert magam is vágyom az új kihívásokra: szeretném az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatokat más helyzetekben, akár egy felnőttcsapat vezetőjeként kamatoztatni."