Újabb jelölt mondott nemet a Real Madridnak, jöhet Wenger, vagy maradhat Solari

Arséne Wenger, Arsenal
Arséne Wenger lehet a Real Madrid edzője
Vágólapra másolva!
Hétfőn este hivatalossá vált, hogy a Real Madrid menesztette a klub történetének egyik legsikertelenebb edzőjét, Julen Lopetegui-t. A helyét ideiglenesen a klub korábbi klasszisa, a Castilla-csapattól érkező Santiago Solari vette át. Az argentin szakember azonban csak átmeneti megoldás, a színfalak mögött Florentino Pérez elnök gőzerővel keresi az új vezetőedzőt, de egyelőre sikertelenül. Az olasz Antonio Conte úgy tűnik, kiesett, míg az a dán Michael Laudrup nemet mondott a nemes feladatra.

Lopetegui kirúgása után a spanyol sajtó már kész tényként közölte, hogy a nyáron a Chelsea-től távozó Antonio Conte lesz a Real Madrid edzője. Azonban az olasz szakember komoly falakba ütközött, ugyanis a királyi gárda öltözőjében sokan nem látnák szívesen, így Pérez elnök letett a megszerzéséről.

A madridi AS sportnapilap most arról írt, hogy a Real Madrid elnöke megkereste a klub korábbi játékosát, a Premier League-ben edzőként már bizonyított Michael Laudrupot, de a jelenleg Katarban dolgozó dán szakember visszautasította a felkérést.

Michael Laudrup 1994 és 1996 között volt a Real Madrid játékosa Forrás: AFP/Karim Jaafar

„Ez egyszerűen nem a jó pillanat a visszatérésre”

– nyilatkozta Byram Tutumlu, a Laudrupot képviselő menedzser.

Az AS értesülése szerint a Real Madrid öltözőjében szimpatizálnak az ideiglenesen kinevezett Santiago Solarival, sokak szerint esélyt kellene adni neki a hosszabb távú bizonyításra is.

Persze, Solarin kívül ott van még egy név a kalapban. Az Arsenaltól nyáron 22 év után távozó Arséne Wengernek jelenleg nincsen csapata, korábban pedig úgy nyilatkozott, hogy januárban mindenképpen szeretne visszatérni. Az köztudott, hogy Florentino Pérez a múltban már többször is ajánlatot tett a francia szakembernek, de ő mindig lojális maradt az Arsenalhoz.

Arséne Wenger 22 év után távozott az Arsenaltól Forrás: AFP/Ian Kington

„Mikor az Emirates Stadiont építettük (2004 és 2006 között), öt évre elköteleztem magam az Arsenalhoz. Mikor a Real Madrid először megkeresett, még jócskán benne jártunk ebben az öt évben, én pedig azt gondoltam, egyszerűen nem tehetem meg, hogy elárulom a klubomat.

Úgy éreztem akkor, hogy elég érzékeny korszakon megy át az Arsenal. Persze mindig nagy a kísértés,, mikor a Real Madrid keresi meg az embert, főleg úgy, hogy esélyt adtak volna az egész klub irányítására” – nyilatkozta korábban Arséne Wenger a beIN SPORTS-nak.

A brit fogadóirodáknál Santiago Solari kinevezésére van a legnagyobb esély (4/6), őt még a megfúrás ellenére is Antonio Conte követi (10/3) holtversenyben a Tottenham argentin menedzserével, Mauricio Pochettinóval. (10/3).

Arséne Wenger (8/1) kinevezésére nyolcszoros pénzt fizetnének a szigetországi bukmékerek.