Minden idők legjobbja volt a budapesti birkózó-világbajnokság

Nenad Lalovic, a Birkózók Világszövetségének (UWW) elnöke a birkózó-világbajnokság nyitógáláján a Budapesti Kongresszusi Központban
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnöke, Nenad Lalovic "a valaha volt legjobbnak" nevezte az októberi, budapesti világbajnokságot az olimpiai sportokra szakosodott insidethegames.com szakportálnak.

"Bátran mondhatom, hogy Budapest a valaha volt legjobb vb-t rendezte" - jelentette ki a szerb sportvezető. "Több mint 140 ország vett részt és több mint 35 televíziós csatorna közvetítette élőben az eseményeket. A 850 birkózó 933 küzdelem során mérte össze erejét, melyeken rendkívül magas színvonalú volt a bíráskodás, a küzdelmek mindegyikét a fair play jellemezte".

Nenad Lalovic, a Birkózók Világszövetségének (UWW) elnöke a birkózó-világbajnokság nyitógáláján a Budapesti Kongresszusi Központban Forrás: MTI/Illyés Tibor

Lalovic úgy vélte, a magyarok nagyon jó rendezőnek bizonyultak, de szerinte a fejlődés elsősorban a szabályoknak köszönhető, mert az utóbbi években sokat változott a sportág. Hangsúlyozta, a kiemelés, a passzivitás büntetése, a zene- és fényshow is hozzájárult ahhoz, hogy ez az esemény ilyen hatalmas sikert aratott.

Az UWW vezetője szerint a birkózás felfelé tart. Úgy gondolja, azok, akik néhány évvel ezelőtt néztek birkózást és a mostani világbajnokságot is megtekintették, óriási különbséget láthattak.