Telt házzal és gólzáporral búcsúztatták Emiliano Salát - videó

Horizontal
Nantes players, staff members and Nantes' Bosnian head coach Vahid Halilhodzic (C-R) pay tribute to late Argentinian forward Emiliano Sala prior to the French L1 football match between Nantes and Nimes at the Beaujoire stadium in Nantes, on February 10, 2019. - FC Nantes football club announced on February 8, 2019 that it will freeze the #9 jersey as a tribute to Cardiff City and former Nantes footballer Emiliano Sala who died in a plane crash in the English Channel on January 21, 2019. (Photo by LOIC VENANCE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén a Nantes a Nimes-et fogadta. A találkozó a vendégek 4-2-es győzelmével zárult, de az eredmény ezúttal másodlagos volt, ugyanis az összecsapás nem a futballról szólt, hanem az argentin Emiliano Sala búcsúztatásáról, aki január 21-én útban volt Nantes-ból Cardiff felé, amikor az őt szállító repülő, David Ibbotson pilótával eltűnt a La Manche csatorna fölött.

Csütörtök este azonosították Emiliano Sala holttestét, aki a január végi klubváltása után Nantes-ból tartott Cardiffba, amikor a repülője a tengerbe zuhant. Az argentin játékost az egész futballtársadalom gyászolja, korábbi klubja visszavonultatta a 9-es mezt is, amelyben játszott. A Nantes vasárnap délután a Nimes-et fogadta a Stade de la Beaujoire-ban, a klub pedig jelképesen 9 euróra csökkentette a jegyárakat, hogy megteljen a stadion, és méltóképpen búcsúztathassák a 28 évesen eltávozott támadót.

Így nézett ki a Nantes stadionja a kezdőrúgás előtt Forrás: Nantes FC/Twitter

A találkozó előtt a tiszta feketében játszó Nantes játékosai kifüggesztették korábbi csapattársuk mezét a kapu mögé, majd a Salát leigazoló Cardiff City képviselője is elhozta a walesi csapat Sala nevével ellátott mezét.

A kezdőrúgást megelőzően a Nantes-szurkolók elképesztő koreográfiát varázsoltak a Stade de la Beaujoire-ba: egy óriási élőképes 9-es rajzolódott ki az oldallelátón.

A mérkőzés 9. percében, ahogy azt illik, az egész stadion az egykori kilencest, Emiliano Salát éltette.

A 15. percben Kalifa Coulibaly fejesgóljával megszerezte a vezetést a Nantes, azonban a mali játékos hátán a 7-es mezszám fölött nem a saját neve, hanem Emiliano Saláé virított, csakúgy mint a Nantes többi játékosának.

A 38. percben Coulibaly szerzett labdát az ellenfél térfelén, kapura tört, de ziccerben szabálytalankodtak vele. A jogosan megítélt büntetőt pedig Waris Majeed váltotta gólra.

A második félidő elején Baptiste Guillaume közelről szerzett góljával szépített a Nimes.

Majd a 69 percben Antonin Bobichon bombagóljával egalizáltak a vendégek.

A 85. percben megfordították a meccset a vendégek: egy kontratámadás végén Jordan Ferri 14 méterről telibe lőtte a jobb kapufát, de a labda visszapattant hozzá, és a földön fekvő kapás mellett az üres kapuba lőtt.

A 90. percben a vendégek lezárták a mérkőzést: a Nantes eladott egy labdát a Nimes tizenhatosa előtt, Sada Thioub pedig végigvezette a labdát az egész pályán, majd 17 méterről a bal alsó sarokba tekert.

A Nimes végül kétgólos hátrányból megfordította a mérkőzést és elhozta a három pontot a Stade de la Beaujoire-ból, de a Nantes-szurkolókat talán most ez foglalkoztatja a legkevésbé. Nekik ezen a délutánon csak az volt a fontos, hogy méltóképpen búcsúzzanak Emiliano Salától.

Karrierje csúcsán halt meg Emiliano Sala

Nem vitás, Emiliano Sala karrierje csúcsán volt, amikor az őt szállító kisrepülőgép lezuhant. A Premier League-ben szereplő Cardiff City januárban klubrekordot jelentő összegért szerződtette. A walesi csapat menedzsere, Neil Warnock szerint Sala olyan típusú játékos volt, akiért rajonganak az edzők, de a Premier League-ben már soha nem bizonyíthat.