Paul Scholes menedzseri feladatot kapott

Horizontal FOOTBALL PLAN RAPPROCHE PORTRAIT
In this photo taken on August 8, 2018, former England and Manchester United football player Paul Scholes poses during an interview with AFP in Hong Kong. - Manchester United legend Paul Scholes has dismissed their chances of challenging for the Premier League title in the coming season, citing a gulf in quality between his former club and defending champions Manchester City. Scholes was in Hong Kong to promote 433 Token, a blockchain-based system that will allow football fans to connect with football stars and help sponsor young talent in the sport. (Photo by Anthony WALLACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol negyedosztályban szereplő Oldham Athletic menedzsere lett a Manchester United korábbi játékosa, Paul Scholes.

A 44 éves Scholes, aki játékosként csak a Manchester United csapatát szolgálta 718 meccsen, másfél éves szerződést kötött a csapattal.

A Premier League-ben 11 bajnoki címet ünnepelhetett, de nyert két Bajnokok Ligáját is. Scholes az elmúlt években az ITV és a BT Sport szakértőjeként dolgozott.

Scholesnak gyorsan munkába kell állnia, kedden már a Yeovil Town csapatát fogadják, segítője Mick Priest lesz.

"Paul mindent megnyert, amit csak lehetett klubszinten. Hatalmas tudást halmozott fel, és éhes a sikerre, ezt mindenki láthatja majd. Nem titok, nagyon akarta ezt a munkát, és szereti ezt a klubot, örülök, hogy sikerült megállapodni" - mondta a klub tulajdonosa.

A korábbi Ferguson-tanítványok közül tehát Scholes is megkezdheti a munkát, igaz a Salfordnál átmenetileg már dolgozott az ötödosztályban.

A régi társak közül Ole Gunnar Solskjaer a Manchester United menedzsere, Ryan Giggs a walesi válogatott szövetségi kapitánya, Phil Neville az angol női válogatottat vezeti, Gary Neville a Sky szakértője, míg Roy Keane a Nottingham Forest másodedzője.