Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Rangadót nyert a PSG, húsz pontra nőtt az előnye

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentine midfielder Angel Di Maria celebrates after scoring a goal during the French L1 football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Olympique de Marseille (OM), on March 17, 2019 at the Parc des Princes stadium in Paris. (Photo by Thomas SAMSON / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain hazai pályán 3-1-re legyőzte az Olympique Marseille csapatát a francia élvonalbeli labdarúgó bajnokság, a Ligue 1 29. fordulójának vasárnap esti záró mérkőzésén.

A Bajnokok Ligájából a Manchester United elleni hazai vereség (1-3) után búcsúzó PSG teljes erővel arra koncentrálhat, hogy minél előbb lezárja a bajnokságot. Ehhez az első lépést a legnagyobb rivális, a tabella negyedik helyén álló Olympique Marseille ellen tehette meg.

Egészen z első félidő utolsó percéig úgy tűnt, nem eseik gól a játékrészben, akkor azonban Kylian Mbappé megszerezte a vezetést – ez volt a fiatal támadó 13. gólja 2019-ben, ennél többet csak Lionel Messi tud felmutatni.

Az óra szerint két percig sem vezetett a PSG, mert rögtön a fordulás után Valére Germain megszerezte a Ligue 1 idei szezonjának leggyorsabb második félidei gólját. A vendégek tíz percig sem tudták tartani a döntetlent, mert Ángel Di María újra a fővárosiaknak szerzett előnyt, újabb tíz perc elteltével pedig már kettővel vezetett a PSG, miután az argentin újra betalált.

Hogy ez lett a végeredmény, az köszönhető egy kínos közjátéknak is. A hajrában tizenegyeshez jutott a PSG, amit a mesterhármasra vágyó Di María szeretett volna elvégezni, azonban Mbappé ezt nem hagyta, inkább ő rúgta – és szépen ki is hagyta.

Eredmény, Ligue 1, 29. forduló:
Paris Saint-Germain–Olympique Marseille 3-1 (1-0)
gól: Mbappé 45+2, Di María 55., 66., ill. Germain 46.

A tabella élcsoportja: 1. PSG 77 pont, 2. Lille 57, 3. Lyon 53, 4. Marseille 47

Mindent egy helyen az Eb-ről