Ronaldo: A Barcelona nem akarta, hogy maradjak

Ronlado
Brazilian forward Ronaldo celebrates after scoring the second Brazilian goal 30 June 2002 during the Germany/Brazil final of the 2002 FIFA World Cup. Brazil won its fifth title beating Germany 2-0. AFP PHOTO PEDRO UGARTE / AFP PHOTO / PEDRO UGARTE
Vágólapra másolva!
Rendhagyó interjúban, az olvasók kérdéseire válaszolva mesélt karrierje legendás pillanatairól a brazil Ronaldo. A FourFourTWo magazin születésnapja alkalmából segédszerkesztőnek kérte fel a Fenomént, aki örömmel vállalta a feladatot. 

Részletesen elmesélte az egyik legizgalmasabb témát is, eligazolását a Barcelonából.

"Azért távoztam, mert nem akarták, hogy maradjak. Nem bánom, hogy így alakult, így volt helyes. Egyezségre kellett jutnunk. Egy nappal azután, hogy azt nyilatkozták, meg akarnak tartani, nem hosszabbítottak velem szerződést. A záradék szerint huszonnyolc millió dollárért lehetett engem kivásárolni, ezt főleg nagy klubok tudták megfizetni. Az Inter már akkor is akart engem, amikor még nem igazoltam a Barcelonába. Az olaszokkal megkötött szerződésem ugyanazt tartalmazta, amit a spanyolok által végül visszavont megállapodás" - válaszolta az egyik olvasói kérdésre.

A galaktikusok csak kívülről voltak azok Forrás: AFP/Javier Soriano

Beszélt arról is, hogy szerinte a '98-as brazil válogatott nem volt jobb a 2002-esnél.

"Az 1998-as csapat nem volt olyan jó. Ki merem jelenteni, hogy a 2002-es brazil csapat bármelyik brazil válogatottnál jobb volt, kivéve az 1970-est. Rendkívül kiegyensúlyozott alakulat, kiváló védőkkel, remek csatárokkal. Bárkit megállítottunk, és bárki ellen bármikor gólt tudtunk szerezni. Megvolt a jogo bonito, és megvolt a stratégia is. Az 1994-es csapat sem volt ennyire jó, az 1998-as még kevésbé. Az a csapat az egész világ előtt hiteles volt, különösen, amikor a legjobb tizenhat közt legyőztük Belgiumot."

A 2002-es brazil válogatott szerinte minden idők egyik legjobbja volt Forrás: AFP/Pedro Ugarte

A galaktikusok Real Madridjáról szerényen nyilatkozott.

"A galaktikus jelzőt csak azok használták, akik nem voltak a klubon belül. Mi ott bent mind normális emberek voltunk. Mindenki próbálta kihozni magából a legtöbbet, és nem kedveltük a beceneveket. A galaktikus elnevezés olyan extra nyomást helyezett ránk, amilyet senki sem kívánt magának. Voltak erős egyéniségek a csapatban, de ez nem okozott problémát, jól kijöttünk egymással."

A teljes inerjú ide kattintva olvasható.