Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupa vasárnapi elődöntőjében a Watford hosszabbítás után 3-2-re verte a Wolverhampton Wandererst a londoni Wembley Stadionban, így bejutott a döntőbe, ahol a Manchester City lesz az ellenfele. A mérkőzés hőse Gerard Deulofeu volt, aki a 66. percben állt be csereként, majd a 77. percben Puskás-díjra érdemes gólt szerzett, majd a hosszabbításban eldöntötte a továbbjutást. A 25 éves spanyol válogatott játékos Barcelonában nevelkedett, a képességei alapján sokan az új Cristiano Ronaldót látták benne, de nem tudta megvetni a lábát a katalán csapatban, és már nem is szeretne visszatérni.

A négyszeres spanyol válogatott játékos a Barcelona utánpótláscsapataiban kezdte pályafutását, de esélye sem volt bekerülni a kezdőbe olyan sztárok mellett, mint Lionel Messi, Luis Suárez, vagy Neymar. Kölcsönjátékosként megfordult az Evertonban, az AC Milanban, a Sevillában, majd 2018 januárjában kötött ki a Watfordnál, ahol a jelek szerint megtalálta a számításait. Az idei szezonban 27 mérkőzésen 9 gólt szerzett, kiosztott 5 gólpasszt, ráadásul az FA-kupa elődöntőben olyan gólt szerzett, amelyet még hónapokig mutogatni fognak.

Egy ilyen káprázatos mérkőzés után adja magát a kérdés, hogy vajon visszatérne-e Barcelonába, ha lehetősége nyílna rá. Deulofeu határozottan kijelentette, hogy erre nem lát esélyt.

„A Barcelona a múltam. Már kétszer visszatértem (miután lejárt a kölcsönszerződése az Evertonnál majd az AC Milannál – szerk.), de egyik sem volt sikeres.

– mondta Deulofeu, akinek a szavaiból nem lehet pontos kiolvasni, hogy mit is ért másik oldalon, de ha továbbra is olyan gólokat lő, mint a Wolves ellen, akkor hamarosan bejelentkezik érte a Real Madrid.

Gerard Deulofeu 23 mérkőzést játszott a Barca felnött csapatában Forrás: AFP/Josep Lago

A 25 éves játékos elmondta, nagyon szeretne visszatérni a spanyol válogatottba, amelynek az a Luis Enrique az edzője, aki nem adott neki lehetőséget Barcelonában. Deulofeu azonban nem neheztel a szövetségi kapitányra. Tisztában van vele, hogy azért nem tudta beverekedni magát a Barca kezdőjébe, mert akkoriban még túl fiatal volt, és korántsem volt annyira kész játékos, mint most.